بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران
به منظور رسیدگی به شکایات و اعتراضات شهروندان نسبت به مأمورین، نهادها یا مقررات و احقاق حقوق آنها، دیوان عدالت اداری تأسیس گردیده است. این سازمان تحت نظارت رئیس قوه قضاییه فعالیت میکند و بهعنوان مرجع قضایی شناخته میشود. برای طرح شکایت در این دیوان، ضروری است که از خدمات وکیل متخصص دیوان عدالت اداری بهرهمند شوید، که با مفاهیم و شرایط مرتبط با پروندهها آشنایی داشته باشد. انتخاب وکیلی با تجربه و مهارت در این حوزه میتواند به شما در دفاع از حقوقتان یاری رساند. به دلیل پیچیدگی و دشواری اکثر دعاوی مطرحشده در دیوان، حضور یک وکیل متخصص الزامی است، زیرا احقاق حقوق در این موارد به سادگی امکانپذیر نیست. گروه حقوقی وکیل مال با همکاری وکلای پایه یک دادگستری در کنار شماست تا در دعاوی خود در دیوان با قاطعیت پیروز شوید.
دیوان عدالت اداری به چه دعاوی رسیدگی می کند؟
دیوان عدالت اداری نهادی است که شهروندان میتوانند به آن مراجعه کنند تا در مواجهه با تضییع حقوق خود از سوی نهادها و سازمانهای دولتی، حق خود را استیفا نمایند. این دیوان قادر به رسیدگی به انواع دعاوی است که شامل تخلفات مرتبط با شهرداری، تامین اجتماعی و مالیات میباشد. بر اساس ماده ۱۰ قانون تشکیل و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، این دیوان صلاحیتهای خاصی دارد که به آن اشاره شده است.

مریم نصراللهی وکیل دیوان عدالت اداری
مدیریت و پاسخگویی به مختلف شکایات و نارضایتیهای اشخاص حقیقی یا حقوقی از جمله موضوعات ذکر شده در ادامه است:
۱.انتخابها و فعالیتهای گوناگون نهادهای دولتی (از جمله سازمانها، وزارتخانهها، موسسات و شرکتهای دولتی، سازمان تأمین اجتماعی، شهرداریها و سایر نهادهای انقلابی و مؤسسات وابسته به آنها) همچنین اقدامات و تصمیمات نمایندگان این نهادها در زمینه وظایف محوله به آنها.
۲.بررسی و پاسخگویی به نارضایتیها و درخواستهای تجدید نظر نسبت به آرای نهایی هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیونهای مختلفی همچون کمیسیونهای مالیاتی، هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما، و کمیسیونهای تحت ماده (۱۰۰) قانون شهرداریها تنها از منظر تخلفات قانونی و عدم تطابق با مقررات صورت میگیرد.
۳.بررسی شکایات قضات و افرادی که تحت پوشش قانون مدیریت خدمات کشوری قرار دارند، همچنین کارکنان واحدها و سازمانهای ذکر شده در بند (۱) و کارکنان مؤسساتی که بهطور خاص نام آنها باید ذکر شود، چه در بخش نظامی و چه در بخش غیرنظامی، از لحاظ نقض حقوق استخدامی.
بررسی و رای دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری پس از دریافت شکایات، اقدام به انجام تحقیقات لازم میکند و در صورتی که تخلفی از سوی مؤسسات و اشخاص ذکر شده در ماده ۱۰ قانون اثبات گردد، حکم خود را صادر خواهد کرد. با این حال، تعیین مقدار خسارت به عهده دادگاه عمومی است و نه دیوان عدالت اداری.
مهلت ارائه دادخواست به دیوان عدالت اداری
افرادی که در داخل کشور سکونت دارند، میتوانند تا سه ماه پس از دریافت رأی یا تصمیمات نهایی مرجع مورد اعتراض، دادخواست شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارائه دهند. در حالی که افرادی که در خارج از کشور زندگی میکنند، تا شش ماه پس از اعلام رأی یا تصمیمات قطعی مرجع مربوطه، فرصت دارند تا شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارسال کنند.
محدودیتهای رسیدگی دیوان عدالت اداری
به جز موارد ذکر شده در بند ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری، آرای صادره از دیگر ارگانها قابلیت بررسی و اعتراض در دیوان عدالت اداری ندارند. به عبارتی، دیوان عدالت اداری تنها به شکایتهایی رسیدگی میکند که در چارچوب صلاحیتهای تعیین شده در بند ۱۰ این قانون قرار داشته باشند.
چگونه در دیوان عدالت اداری اقامه دعوا کنیم؟
برای طرح دعوا در دیوان عدالت اداری، لازم است مراحل مشخصی را دنبال کنید تا بتوانید شکایت خود را بهطور رسمی ارائه دهید و پروندهتان را آغاز کنید. در ادامه، روند و چگونگی اقامه دعوا در دیوان عدالت اداری توضیح داده شده است:
۱.قبل از شروع فرآیند قانونی، توصیه میشود با وکیلی که در زمینه دیوان عدالت اداری تخصص دارد، مشورت نمایید. این وکیل قادر است به شما در تهیه دادخواست و ارائه مدارک مورد نیاز کمک کند.
۲.در نخستین گام، لازم است که درخواست شکایت خود را تدوین نمایید. این درخواست باید شامل اطلاعات جامع درباره شاکی و متشاکی، موضوع مورد شکایت، توصیف کامل حوادث و دلایل، و همچنین خواستههای شما باشد. مهم است که این دادخواست بهصورت دقیق و کامل تهیه شود تا احتمال رد آن کاهش یابد.
۳.لطفاً درخواست و مستندات خود را به صورت آنلاین از طریق سامانه دیوان عدالت اداری ارسال نمایید. این پلتفرم قابلیت ثبت شکایات و نظارت بر فرآیند پروندهها به شکل اینترنتی را به شما ارائه میدهد. همچنین، امکان ثبت درخواست شما به طور حضوری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نیز وجود دارد.
۴.پس از تقدیم دادخواست، لازم است که هزینههای دادرسی را تسویه نمایید. این هزینهها ممکن است بر اساس نوع شکایت و مبلغ مورد درخواست متفاوت باشند.
۵.پس از ارسال درخواست و تسویه هزینههای مربوط به دادرسی، یک شماره پرونده برای شما تعیین میشود. این شماره نقش حیاتی در رصد مراحل آتی پرونده ایفا میکند.
۶.درخواست و اسناد شما به طرف مقابل ارسال میگردد. طرف مقابل موظف است در یک بازه زمانی مشخص به درخواست شما واکنش نشان دهد و دفاعیات خود را ارائه کند.
داشتن یک وکیل با تخصص در این زمینه میتواند به شما در طول این مراحل یاری فراوانی برساند و احتمال موفقیتتان را بالا ببرد.
وظایف وکیل دیوان عدالت اداری در تهران
وکیل دیوان عدالت اداری باید با جزئیات قوانین و مقررات مربوط به امور اداری، مالیاتی، کار و تأمین اجتماعی آشنا باشد و همچنین قابلیت تحلیل حقوقی مسائل پیچیده و ارائه دفاعیات تخصصی را دارا باشد. در ایران، وکیل دیوان عدالت اداری مسئولیتهای متنوعی دارد که به شرح زیر میباشد:
مشاوره حقوقی تخصصی دیوان عدالت اداری
ارائه مشاورههای جامع و تخصصی در حوزههای گوناگون حقوق اداری به مشتریان، شامل بررسی و تحلیل حقوقی مسائل و مشکلات مربوط به قوانین و آئیننامههای اداری، همچنین تفسیر مقررات ویژه مرتبط با دیوان عدالت اداری.
تنظیم و نگارش دادخواست و لوایح حقوقی
تنظیم و تهیه دادخواستهای تخصصی با رعایت کامل قوانین و مقررات آئین دادرسی دیوان عدالت اداری، ایجاد لوایح دفاعی مستند و دقیق بر پایه اصول و قواعد حقوقی، و همچنین پیگیری موشکافانه ثبت و ارائه دادخواستها و لوایح به دیوان.
۳.پیگیری تخصصی پروندهها در دیوان عدالت اداری
رصد مستمر و حرفهای پروندهها در تمامی مراحل قضائی، از ثبت اولیه دادخواست تا صدور حکم و اجرای آن، به همراه نظارت بر فرایندهای اداری و اجرایی مرتبط با پروندهها.
۴.نمایندگی موکل در جلسات دادرسی
شرکت فعال و حرفهای در محاکم، حمایت از حقوق موکل از طریق ارائه مدارک و شواهد قانونی معتبر، ایراد استدلالهای فنی و تخصصی، و پاسخگویی منطقی به سوالات قضات.
۵.ارائه مستندات و شواهد تخصصی
جمعآوری، بررسی و ارائه مدارک و شواهد تخصصی که به نفع موکل در پرونده تاثیرگذار باشد، شامل انجام تحقیقات میدانی و بهدست آوردن مستندات از نهادها و سازمانهای ذیربط است.
۶.ارائه مشاوره و پیگیری اعتراض به آراء
خدمات مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه چگونگی اعتراض به تصمیمات دیوان، تهیه و ارائه لوایح تجدیدنظرخواهی یا فرجامخواهی به شکل حرفهای و نظارت دقیق بر فرآیند تجدیدنظر تا صدور رأی نهایی.
۷.انجام مذاکرات و توافقات حقوقی تخصصی
مذاکره با طرفین دعوا یا نمایندگان آنها به منظور دستیابی به توافقات قانونی و برطرف کردن اختلافات به شیوهای مسالمتآمیز، با رعایت اصول حقوقی و توجه به منافع موکل انجام میشود.
۸.اطلاعرسانی دقیق و تخصصی به موکل
تهیه گزارشهای جامع و تخصصی درباره روند پرونده و احکام قضایی برای موکل، به همراه ارائه مشاورههای مداوم در زمینه استراتژیهای قانونی و حقوقی در مراحل مختلف رسیدگی به پرونده.
۹.پیگیری و اجرای احکام تخصصی
نظارت بر روند اجرای احکام صادره توسط دیوان عدالت اداری با توجه به قوانین و آییننامههای مربوطه، و انجام اقدامات حقوقی ضروری برای تحقق مؤثر این احکام به نفع موکل.
۱۰.پیگیری تخصصی دعاوی تجدیدنظر و فرجامخواهی
پیگیری حرفهای دعاوی تجدیدنظر و فرجامخواهی در دیوان عدالت اداری، تدوین لوایح و مستندات مرتبط با رعایت کلیه اصول و مقررات آئین دادرسی و حقوقی.
مراحل رسیدگی در دیوان عدالت اداری

مریم نصراللهی وکیل دیوان عدالت اداری
مراحل پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری به طور کلی شامل روندهای زیر است. انتخاب یک وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری در تهران میتواند این فرایند را تسهیل کرده و احتمال موفقیت شما را بالا ببرد. مراحل به این صورت است:
۱.ورود پرونده:پس از ارائه شکایت یا اعتراض به دیوان عدالت اداری، پرونده به سامانه مربوطه وارد شده و یک شماره مخصوص به آن تعلق میگیرد. این شماره برای پیگیریهای بعدی و انجام مراحل اداری مورد استفاده قرار میگیرد.
۲.تعیین صلاحیت:در این مرحله، دیوان عدالت اداری توانایی خود را برای بررسی پرونده مورد ارزیابی قرار میدهد. چنانچه دیوان دارای صلاحیت باشد، پرونده به یکی از شعب مرتبط ارسال میگردد. در غیر این صورت، پرونده رد شده و ممکن است به مرجع صلاحیتدار دیگری منتقل شود.
۳.ابلاغ و اطلاعرسانی: طرفین دعوی (شاکی و متهم) از طریق ارسال ابلاغیهها و اطلاعرسانیهای ضروری، از زمان حضور در دادگاه و جزئیات مربوط به پرونده آگاه میشوند. این ابلاغها به شکل رسمی و قانونی صورت میپذیرد تا اطمینان حاصل شود که طرفین آن را دریافت کردهاند.
۴.تشکیل جلسه دادگاه: در جلسه نخست محاکمه، هر یک از طرفین این امکان را دارند که دفاعیات یا اعتراضات خود را مطرح کنند. در این مرحله، آنها مستندات و مدارک مربوطه را ارائه میدهند و قاضی به ارزیابی مسائل مطرح شده میپردازد. احتمال دارد که برای رسیدگی به پرونده، جلسات متعددی برگزار گردد.
۵.بررسی وصدور رای: پس از تحلیل مدارک، شهادتها و استدلالهای ارائهشده توسط طرفین، دادگاه به صدور رأی در مورد پرونده میپردازد و نتیجه نهایی را اعلام میکند. این رأی ممکن است شامل پذیرش شکایت، رد آن یا اتخاذ تصمیمات دیگر متناسب با نیازهای قضایی باشد.
۶.اجرای حکم:چنانچه حکمی صادر شود، پرونده به واحد اجرای احکام دادگاه منتقل میگردد تا اقدامات لازم برای اجرای آن صورت پذیرد. این واحد وظیفه دارد که بر رعایت اصول قانونی و صحت اجرای حکم نظارت کند و اطمینان حاصل نماید که تصمیمات قضایی به درستی عملی شدهاند.
انتخاب وکیل مناسب برای دیوان عدالت اداری در تهران از مجموعه حقوقی وکیل مال میتواند تأثیر زیادی در مدیریت صحیح پرونده و ارتقاء احتمال موفقیت داشته باشد. وکیلی که تجربه کافی دارد و با مراحل گوناگون رسیدگی آشناست، قادر است دفاعیات مستدل و قویتری را ارائه دهد و در هر مرحله، مشاورههای کارآمدی را در اختیار شما قرار دهد. ما در وکیل مال در تمامی مراحل برای احقاق حقوق شما در کنار شما خواهیم بود.
هزینه وکیل دیوان عدالت اداری در تهران
تعیین هزینه وکیل در دیوان عدالت اداری به صورت دقیق و استاندارد امکانپذیر نیست و این مورد بسته به پرونده خاص متفاوت خواهد بود. مبلغ دستمزد وکیل به عواملی چون حجم و نوع فعالیتهایی که برای پیشبرد پرونده انجام میدهد و همچنین سطح تحصیلات وی بستگی دارد. در برخی از موارد، ممکن است وکیل نیازی به حضور مکرر در جلسات دادگاه نداشته باشد، که این امر میتواند به کاهش هزینهها منجر شود. اما در صورتی که وکیل اقدام به انجام کارهای بیشتری برای پیگیری پرونده کند، هزینهها افزایش خواهد یافت. همچنین، سطح تحصیلات وکیل نیز در تعیین دستمزد او تأثیرگذار است. در دعاوی غیرمالی، هزینهها معمولاً بر اساس توافق میان وکیل و موکل مشخص میشود؛ اما در صورت عدم توافق، مبلغ هزینه توسط کارشناس دادگاه برآورد خواهد شد. وکلای گروه حقوقی ما با رعایت انصاف، مناسبترین حقالوکاله را از مراجعین خود دریافت میکنند. شما میتوانید با اطمینان کامل پروندههای خود را به ما بسپارید.
مدارک مورد نیاز برای طرح دعوا در دیوان عدالت اداری
- تهیه فرم دادخواست مخصوص دیوان عدالت اداری از باجه های پست
- نشانی مشخص – مشاور حقوقی (در صورت وجود) – طرف دعوی – موضوع پرونده و درخواست (درخواست میبایست به طور واضح و قابل فهم بیان شود.)
- تکمیل فرم دادخواست شامل نام و نام خانوادگی شاکی، نام پدر و شغل
- الصاق و ابطال ۵۰۰۰ ریال تمبر دادگستری روی صفحه اول دادخواست
- درخواست و تمامی مستندات و الحاقات مربوطه باید به اندازه تعداد طرفهای دعوا به علاوه یک نسخه تهیه شود.
- الصاق و ابطال ۲۰۰ ریال تمبر روی هر یک از مدارک پیوستی(مدارک مصدق شده)
- کپی از شناسنامه یا کارت ملی یا گواهینامه یا گذرنامه
- اگر شاکی یک شرکت، کارگاه تولیدی یا مالک مغازه باشد، ضروری است که آگهی ثبت شرکتها در روزنامه رسمی و همچنین آخرین تغییرات مربوط به آنها ارائه شود. برای کارگاهها، وجود پروانه تولید معتبر و برای کسبه، پروانه کسب معتبر الزامی است. در صورتی که آگهی ثبت در روزنامه رسمی درج نشده باشد، ارائه اساسنامه برای مؤسسات و نهادهای خصوصی الزامی خواهد بود.
- در صورتی که دادخواست دهنده نماینده قهری یا قانونی باشد، باید رونوشت یا تصویر گواهی شده سندی که اثبات کننده سمت نماینده است ضمیمه شود.
مشاوره با وکیل عدالت اداری در تهران
مدیریت و نظارت بر پروندههای شکایتی در دیوان عدالت اداری نیازمند دانش و تواناییهای ویژهای است که تنها وکلای حرفهای و آگاه به این حوزه قادر به انجام آن به نحو احسن هستند. به دلیل اینکه هر گونه بیتوجهی یا خطا در مراحل ثبت و پیگیری شکایت ممکن است به نقض حقوق شاکی منجر شود، گزینش وکیلی با تجربه و تخصص در دیوان عدالت اداری امری بسیار مهم و ضروری است.
وکیل دیوان عدالت اداری با تسلط بر انواع دعاوی مطرح شده در این نهاد، قادر است حق اعتراض و راههای سریعتر برای پیشبرد پروندهها را بهتر از شاکی یا وکیلهای غیرمتخصص در این حوزه شناسایی و به کار گیرد. با تجربیات خود، او میتواند مستندات و شواهد را به نحو احسن ارائه کرده و از روشهای قانونی برای تسریع روند پرونده بهرهبرداری کند.
در دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری، طرف شکایت معمولاً دولت یا نهادهای وابسته به آن و نمایندگانشان هستند. به همین خاطر، این گروهها غالباً در پروندههای شکایت از مزیت بیشتری برخوردارند. از این رو، تهیه شکایتنامه به شکل صحیح، استناد به مدارک و دلایل معتبر و غیرقابلانکار، رعایت مهلت قانونی برای ثبت شکایت و انتخاب مناسبترین شعبه برای ارائه دعوا، از اهمیت بالایی برخوردارند و میتوانند شانس موفقیت را افزایش دهند. بنابراین، مشاوره و کمک گرفتن از وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری برای انجام این مراحل ضروری است. گروه حقوقی وکیل مال، مشاورههای تخصصی لازم برای طرح دعوا در دیوان عدالت اداری را برای شما فراهم کرده است تا با اطمینان خاطر، شکایت خود را به ما بسپارید.
وکیل دیوان در شمال تهران
گروه حقوقی وکیل مال، با دفتر مرکزی در منطقه میدان ونک، خدمات حقوقی کاملی را در شمال تهران ارائه میدهد. این خدمات شامل مواردی مانند حل و فصل اختلافات و شکایت از سازمانها و نهادهای دولتی،وزارت خانه ها،شهرداری ها،کمسیون ها و دفاع در پروندههای دیوان عدالت اداری میشود. از این رو، استفاده از خدمات حقوقی گروه وکیل مال میتواند به شما کمک کند تا به راحتی و با اطمینان بیشتری پروندههای حقوقی خود را پیگیری کنید.
انتخاب یک وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری در شمال تهران میتواند برای ساکنان این منطقه بسیار کارآمد باشد. نزدیکی وکیل به محل زندگی یا کار شما، میتواند فرآیند رسیدگی به پروندههای حقوقی را سادهتر و راحتتر کند.
گروه حقوقی وکیل مال با دفتر مرکزی در برج اطلس مال، طیف وسیعی از خدمات حقوقی را در شمال تهران ارائه میدهد. این خدمات شامل حل و فصل اختلافات، طرح شکایت از سازمانها و نهادهای دولتی، وزارتخانهها، شهرداریها و کمسیونها و همچنین دفاع در پروندههای دیوان عدالت اداری است. بنابراین، بهرهمندی از خدمات حقوقی گروه وکیل مال میتواند به شما این امکان را بدهد که با اطمینان و سهولت بیشتری پروندههای حقوقی خود را دنبال کنید.
وکیل دیوان عدالت اداری در شمال تهران با تسلط بر سیستمهای قضایی و دادگاههای محلی، قادر است بهترین خدمات حقوقی را به شما ارائه دهد. انتخاب یک وکیل بومی در این ناحیه میتواند به بهبود نتایج پروندههای حقوقی شما کمک شایانی کند.
وکیل دیوان عدالت اداری در تهران از گروه حقوقی وکیل مال
گروه حقوقی وکیل مال با کمال افتخار اعلام میدارد که با همکاری وکلای باتجربه و مشاوران حقوقی متخصص در حوزه دیوان عدالت اداری، بهترین خدمات مشاوره حقوقی را ارائه خواهد کرد. ما از مزیت خود در پیروزی در پروندههای مربوط به شکایات دیوان عدالت اداری بهرهمند هستیم و با تکیه بر تجربه وکلا در این زمینه، شانس موفقیت شما در پروندهها به طرز قابل توجهی افزایش مییابد. با اعتماد به تیم ما، میتوانید به سادگی و با اطمینان بیشتری به مسائل حقوقی خود رسیدگی کنید. برای مشاوره با کارشناسان وکیل مال، همین حالا با ما تماس بگیرید یا از طریق تلگرام و واتس اپ پیام بفرستید.
وکیل دیوان عدالت اداری
وکیل دیوان عدالت اداری یک حرفه تخصصی است که نیازمند تجربه و دانش عمیق در این حوزه میباشد. در ادامه، به تفصیل به بررسی مفهوم دیوان عدالت اداری و نوع شکایاتی که به آنجا ارجاع داده میشود، خواهیم پرداخت.
در نخستین مرحله، باید اشاره کرد که دیوان عدالت به عنوان بالاترین نهاد اداری و مرجع رسیدگی به شکایات افراد حقیقی و حقوقی نسبت به تصمیمات و فعالیتهای نهادهای دولتی شناخته میشود و از نظر حقوقی به عنوان یک مرجع عمومی عمل میکند. در مقابل، سازمان بازرسی کل کشور که وظیفه نظارت بر رعایت قوانین در سطح کشور را بر عهده دارد، به عنوان یک نهاد عالی تخصصی در زمینه نظارت شناخته میشود.
در حقیقت، میتوان اظهار کرد که این دو نهاد از جنبههایی به یکدیگر شباهت دارند، اما در اصول رسیدگی، تفاوتهایی میان آنها وجود دارد. هر دو سازمان وظیفه نظارت بر سلامت اداری کشور را بر عهده گرفتهاند. به عبارت دیگر، دیوان عدالت اداری به مسائل مربوط به صلاحیت اداری میپردازد، در حالی که سازمان بازرسی کل کشور به جنبههای قضائی مربوط میشود.
سوال از وکیل دیوان عدالت اداری
به عنوان نمونه، تصور کنید که شهرداری در فرآیند صدور پروانه ساخت مرتکب اشتباهی شده است (به عنوان مثال، در ناحیهای که طبق طرح تفصیلی، کاربری آن باید فضای سبز باشد، پروانهای با کاربری مسکونی صادر کرده است). در این شرایط، اگر ذینفع تصمیم به شکایت از این موضوع در دیوان عدالت اداری بگیرد، میتواند دو خواسته را مطرح کند: 1- اثبات وقوع تخلف 2- ابطال پروانهای که صادر شده است. در نهایت، دیوان ممکن است یکی از دو حکم زیر را صادر کند: یا به نفع شکایت رأی میدهد یا آن را رد میکند.
در صورتی که ذینفع تصمیم به شکایت از طریق سازمان بازرسی کل کشور بگیرد و تخلفات انجام شده توسط کارمندان یا شهردار منطقه مورد تأیید قرار گیرد، علاوه بر اینکه این موارد به دیوان عدالت اداری اعلام خواهد شد، سازمان بازرسی از نظر کیفری نیز صلاحیتهایی دارد و میتواند وقوع جرم را گزارش کرده و مجازاتهای لازم را اجرا کند. جزئیات عملکرد و صلاحیتهای دقیق این سازمان در این متن نمیگنجد و برای اطلاعات بیشتر میتوان به قوانین و آییننامههای مرتبط با سازمان بازرسی کل کشور مراجعه کرد.
سوالاتی که در این مقاله دیوان عدالت اداری سعی کرده ایم جواب بدیم:
- اختیارات و صلاحیت دیوان عدالت چیست؟
- در دیوان عدالت اداری، فرایند بررسی شکایتها به چه صورت انجام میگیرد؟
- چگونه میتوان در دیوان عدالت اداری اقدام به ثبت یک شکایت کرد؟
- در دادگاه تجدیدنظر چه اقداماتی صورت میگیرد؟
- چگونه میتوانیم با یک وکیل در دیوان کاریل مشاوره بگیریم؟
وکیل مجرب دیوان عدالت اداری
با توجه به چالشهای موجود در پروندههای دیوان عدالت اداری، توصیه میشود که این امور توسط فردی با مهارت و تجربه کافی انجام شود. گروه وکلای حقوقی وکیل مال با سابقهای درخشان، توانسته است تعدادی از وکلای مجرب دیوان عدالت اداری را گرد هم آورد. در این مجموعه، وکلایی با تجربه و قابل اعتماد در زمینه دیوان عدالت اداری وجود دارند که میتوانند به شما در حل و فصل پروندههای مرتبط کمک کنند.
وکیل بازنشسته دیوان عدالت اداری، گروه حقوقی وکیل مال، به طرق تلفنی و آنلاین در خدمت شماست و آماده پاسخگویی به پرسشهای شما میباشد.
نحوه رسیدگی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری چگونه است؟
در نخستین مرحله، باید اشاره کرد که وقتی شما تصمیم به ارائه شکایت در قالب دادخواست اولیه به دیوان میگیرید، شعب بدوی دیوان در صورت صدور حکم به پذیرش یا رد شکایت، یا صدور قرار رد، تمامی این آرای قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری هستند. مهلت اعتراض به این آرا 20 روز از تاریخ ابلاغ رای است. پس از ثبت دادخواست تجدیدنظر، که میتواند به صورت دستی یا الکترونیکی انجام شود و اخیراً روند الکترونیکی شدن آن رونق یافته است، پرونده به یکی از شعب تجدیدنظر ارسال میشود. سپس دادخواست و مستندات مربوطه به طرف شکایت ابلاغ میگردد و طرف مذکور موظف است در مدت 30 روز، پاسخ خود را تنظیم و ارسال کند. پس از تکمیل مدارک، در زمان نظارتی که توسط دفتر شعبه تعیین میشود (که این زمان به معنای زمان رسیدگی نیست)، قاضی به بررسی پرونده میپردازد. اگر پرونده دچار نقصی باشد، زمان نظارت جدیدی تعیین میشود تا نواقص برطرف گردند و در صورتی که پرونده آماده صدور رای باشد، اقدامات لازم انجام خواهد شد.
در بسیاری از موارد، شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری یا با تایید و ابرام حکم صادره در مرحله اولیه، تصمیمگیری میکنند و یا اینکه با نقض رأی اولیه، حکمی را مبنی بر پذیرش یا رد شکایت صادر مینمایند.
آراء صادره از شعب تجدیدنظر نهایی و غیرقابل اعتراض است، مگر اینکه امکان اعاده دادرسی به استناد ماده 98 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری فراهم شود. همچنین، باید اشاره کرد که در مورد تمامی آرا صادره در دیوان، بر اساس ماده 79 قانون مربوطه، در صورتی که رای با قانون یا اصول شرع مغایرت داشته باشد، این امکان وجود دارد که در شرایط خاص اعتراض صورت گیرد.
در انتها باید اشاره کرد که فرآیند بررسی در شعب تجدیدنظر به شیوهای مشابه با شعب بدوی و به صورت غیرحضوری انجام میشود.
وکیل دیوان عدالت اداری در تهران
نظر به اینکه دیوان عدالت اداری تنها در تهران مستقر است، توصیه میشود با وکیلی از این دیوان که در تهران فعالیت دارد، مشورت کنید. این وکلا به دلیل تجربه بیشتر در پروندههای مرتبط، میتوانند کمک بیشتری به شما ارائه دهند. همچنین، با توجه به اینکه وکلای حوزه املاک در سراسر کشور دفاتر متعددی دارند، میتوانید با مراجعه به دفتر ما، وکیل دیوان عدالت اداری در تهران را ملاقات کرده و از مشاورههای حقوقی جامعتری بهرهمند شوید تا در تمامی مراحل شما را بهخوبی راهنمایی کنند.
نقض رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری
چه روشهایی برای ابطال رأیهای صادره از سوی کمیسیونهای بدوی و تجدیدنظر طبق ماده 100 قانون شهرداریها در دیوان عدالت اداری وجود دارد؟
همانطور که در تمام توضیحات پیشین درباره این موضوع اشاره شده است، دیوان عدالت اداری تنها از جنبههای شکلی به پروندهها رسیدگی میکند و بهعبارتی به بررسی ماهوی نمیپردازد، مگر در شرایط ویژهای.
برای نمونه تصور کنید که کمیسیون ماده صد حکمی مبنی بر تخریب یک ملک صادر کرده است و شما به عنوان ذینفع نسبت به این حکم معترض هستید و قصد دارید به دیوان عدالت درخواست خود را ارائه دهید.
مسئله ابتدایی که باید به آن توجه کرد، این است که آیا کمیسیون مربوطه در فرآیند بررسی خود، قوانین و ضوابط شکلی را رعایت کرده است یا خیر؟
آیا به ذینفع اطلاع داده شده است که در مدت زمان 10 روز باید دفاعیات خود را به شکل مکتوب ارائه کند یا نه؟
آیا اعضای کمیسیونهای ماده صد طبق مقررات قانونی تشکیل شدهاند یا خیر؟
و دیگر مواردی که در قوانین مربوط به این موضوع ذکر شدهاند.
آیا آرای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری بر اساس قانون صادر می شود؟
در این زمینه میتوان به نمونهای اشاره کرد که کمیسیون رأی خود را به تبصره 1 ماده 100 استناد کرده است، در حالی که با بررسی دقیقتر موارد و تخلفات انجامشده، مشخص میشود که موضوع تحت شمول تبصره دیگری از ماده 100 قرار دارد و استدلال کمیسیون در صدور رأی نادرست بوده است.
بر اساس توضیحات ارائهشده و نمونههای مثبت آرایی که در همین وبسایت موجود است، در بسیاری از موارد، شعب رسیدگیکننده دیوان عدالت اداری، اگر رأی صادرشده از سوی کمیسیون ماده صد دارای نقص باشد، با صدور حکمی، پرونده را به شهرداری برای بررسی دوباره در کمیسیون همعرض ارجاع میدهند. لازم به ذکر است که کمیسیونهای ماده 100 ملزم به پیروی از رأی دیوان نیستند، هرچند که در اکثر موارد به رأی دیوان توجه میکنند و اقدام به صدور رأی جدید مینمایند. با این حال، آنها این امکان را دارند که رأی مشابهی با رأی قبلی که مورد اعتراض قرار گرفته، صادر کنند.
بهترین وکیل دیوان عدالت اداری ایران
بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در ایران باید فردی باشد که در زمینه قوانین مرتبط با دیوان عدالت اداری دارای دانش و آگاهی کامل باشد. تخصص این وکیل باید به طور خاص در حوزه دیوان متمرکز باشد تا بتواند قویترین دفاع و مؤثرترین دادخواست را برای موکل خود تهیه کند. از ویژگیهای مهم یک وکیل در دیوان عدالت اداری این است که تجربه کافی در پروندههای مختلف داشته و در این زمینه تسلط لازم را کسب کرده باشد.
اعتراض به آرای تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری
اگر حکمی علیه شما صادر شده است که نسبت به آن معترض هستید و تمایل دارید به هیئتهای تعیین تکلیف سازمان تأمین اجتماعی اعتراض کنید، قانونگذار این امکان را برای شما فراهم کرده است تا نسبت به آرای صادره شکایت نمایید.
هزینه وکیل دیوان عدالت اداری
هزینههای مربوط به وکیل دیوان عدالت اداری به صورت توافقی تعیین میشود و وکیل بر اساس نوع خدماتی که قرار است ارائه دهد، مبلغ را اعلام میکند. در برخی موارد، ممکن است وکیل نیازی به حضور در دادگاههای بالاتر نداشته باشد که در این صورت، هزینهها کاهش مییابد. به طور کلی، وکیل بر اساس فعالیتهایی که قصد انجام آنها را دارد، هزینههای خود را مشخص میسازد.
آیا وکیل دیوان عدالت اداری رایگان پرونده راه انجام می دهد؟
با توجه به اینکه رسیدگی به پروندههای دیوان عدالت اداری نیازمند تخصص بالایی است و هر اقدام مستلزم تهیه دادخواست میباشد، این فرآیند زمانبر بوده و لذا هیچ وکیل دیوان عدالت اداری خدمات خود را به صورت رایگان ارائه نمیدهد. این موضوع به ویژه در مورد وکلای با تجربه و دارای سابقه طولانی که پروندههای متعددی را مدیریت کردهاند، بیشتر صدق میکند.
وکیل آنلاین دیوان عدالت اداری
به طور کلی، برای رسیدگی در دیوان عدالت اداری، لازم است که دعوا اقامه شده و دادخواستی ارائه گردد. مدعی در این نهاد باید حقی را برای خود قائل شود و این حق باید به تأسیسات قانونی معتبر باشد تا بتوان به نتیجه مطلوب دست یافت. دادخواست ابتدا مستنداتی است که به وسیله معترض با رعایت قوانین، ادعا و خواسته خود را در دیوان مطرح کرده و درخواست رسیدگی و صدور رأی مینماید. از آنجایی که شکایات و تظلمات میتواند از سوی شاکی، مدعی یا خواهان مطرح شود، قانونگذار در این زمینه تفکیکی میان این عناوین قائل نشده است، در حالی که بین شاکی، مدعی و خواهان تفاوتهای مشخصی وجود دارد.
دیوان عدالت اداری چه وظایفی دارد
شما این امکان را دارید که علیه سازمانهای دولتی، وزارتخانهها و سایر نهادهای دولتی شکایت کنید. همچنین، در حوزه مسائل مرتبط با زمین، دیوان عدالت اداری به بررسی پروندهها میپردازد و برخی از این پروندهها به کمیسیونهای ماده 100 و ماده 99 و قوانین مرتبط با شهرداری مربوط میشوند. در صورتی که فردی مرتکب تخلفات اداری شده باشد، میتوانید به سادگی در دیوان عدالت از آن شخص یا نهاد شکایت کنید.
خواهان کسی است که اقدام به طرح دعوی حقوقی میکند و هر نتیجهای که از دادرسی مدنی حاصل شود، بر عهده او خواهد بود. اصطلاح خواهان به معنای شخصی است که خواستهای دارد و فرهنگستان آن را در مقابل «مدعی» قرار داده است. در دعاوی حقوقی، مدعی به معنای خاص به شخصی اطلاق میشود که دادخواهی میکند و به معنای عام به هر فردی که ادعایی دارد، مربوط میشود. مطابق ماده ۱۶ قانون دیوان، برای رسیدگی به دعاوی، ارائه دادخواست الزامی است. دادخواست ابزاری است که خواهان از طریق آن طرف مقابل را به دادرسی دعوت میکند تا در حضور یکدیگر، دفاع و احقاق حق انجام گیرد. از آنجا که دادخواست مختص طرح دعاوی حقوقی است و در ماده ۱۲۲ این قانون به قانون آئین دادرسی مدنی ارجاع داده شده، این مسأله نشان میدهد که عدالتخواهی یا تظلمخواهی و به طور کلی دادخواهی در دیوان باید به وسیله خواهان صورت گیرد. همچنین، ذکر واژه شاکی در بند الف ماده 18 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در نظام حقوقی فعلی ملاحظه میشود.
موضوعاتی که شامل دیوان عدالت می شود :
- مراحل و نحوه شکایت از دیوان
- دعاوی قابل طرح در دیوان
- اختیارات وکیل دیوان
- محل استقرار دیوان
نحوه سوال پرسیدن از وکیل دیوان عدالت اداری
ماده ۱۸ این قانون به نظر بیمعنا و نامفهوم میرسد. با توجه به تفکیک انواع شکایات، تظلمات و اعتراضات و همچنین بررسی محتوای دادخواست، میتوان به وضوح تشخیص داد که آیا خواهان معترض است، یا تظلمخواه و یا دادخواه. در صورت استفاده از واژه “دادخواهی” در بند ۱ ماده ۱۰ به جای “رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات”، تمامی این مفاهیم تحت یک عنوان قرار میگرفت و کسی که مدعی حق است میتواند برای احقاق یا شناسایی حق خود به دیوان مراجعه کند. حق دادخواهی در اصل ۳۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهصراحت بیان شده است و تصریح میکند که دادخواهی حقی مسلم برای هر فرد است و هر شخصی میتواند به منظور دادخواهی به مراجع قضایی صالح مراجعه کند. همچنین، شما میتوانید با کمک وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری که آگاهی لازم در مورد این نوع شکایات دارد، اقدام مؤثری برای احقاق حقوق خود انجام دهید.
وکیل اینترنتی؟ بله، یکی از خدمات گروه وکلای وکیل مال، ارائه وکیل آنلاین برای دیوان عدالت اداری است که به شما این امکان را میدهد تا بهطور کامل از طریق اینترنت و بدون هیچ هزینهای، سوالات خود را از وکیل دیوان عدالت اداری مطرح کنید. با استفاده از این خدمات، به آسانی و در کمترین زمان ممکن میتوانید به پاسخهای مورد نیاز خود دست یابید و همواره به وکیل دادگستری آنلاین دسترسی داشته باشید.
شما به سادگی میتوانید از طریق تماس تلفنی، شبکههای اجتماعی یا اپلیکیشنهای پیامرسان، سوالات خود را در خصوص دیوان عدالت اداری مطرح کنید و پاسخهای لازم را از بهترین وکیل این حوزه در کوتاهترین زمان دریافت نمایید.
وکیل خوب دیوان عدالت اداری
اگر به وکیل دیوان عدالت نیاز دارید و قصد دارید پروندهتان را به نتیجه برسانید، حتماً با وکیل مجرب ما در این حوزه مشورت کنید. میتوانید به سادگی با شمارههای ذکر شده در وبسایت تماس بگیرید و با وکیل دیوان عدالت گفتوگو نمایید.
ویژگی های یک وکیل دیوان عدالت اداری
- خدمات حقوقی در تمامی حوزههای دیوان عدالت اداری
- توانایی ارزیابی در خصوص قابلیت اجرایی یک سند در دیوان.
- قابلیت ارزیابی و تحلیل مدارک و مستندات و اعتبارسنجی آنها.
- اعتراض به انواع آرای صادر شده
چه کسانی می توانند در دیوان عدالت اداری شکایت کنند؟
افرادی که در خدمت دولت هستند و قصد دارند از سازمان مربوطه شکایت کنند، بایستی به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایند.
چرا باید برای دیوان وکیل داشته باشیم؟
به دلیل آشنایی وکیل دیوان با قوانین مرتبط و تخصصی در این حوزه، فردی غیرحرفهای قادر به بررسی پروندهها برای دیوان نیست. بنابراین، استخدام وکیل برای دیوان امری حیاتی به شمار میآید.
- فردی که در دیوان عدالت اداری فعالیت میکند، اطلاعات لازم را برای ارائه کمک به شما داراست.
- شانس موفقیت شما در این پرونده بسیار بالا است.
- قوانین حاکم بر دیوان عدالت به طور کامل با سایر قوانین متمایز است.
- حضور وکیل دیوان عدالت اداری به طرز قابل توجهی هزینههای شما را کاهش خواهد داد.
در این نوشتار قصد داریم به بررسی بهترین وکیل دیوان عدالت اداری بپردازیم و روشهای ارتباط و مشاوره با بهترین وکیلهای دیوان عدالت اداری در ایران را مورد بحث قرار دهیم.
همانطور که میدانید، در دنیای کنونی، تقریباً همه امور به سمت تخصصیتر شدن پیش میروند و حوزه مشاوره حقوقی در ایران و همچنین فعالیتهای مرتبط با وکالت نیز از این روند مستثنی نخواهد بود.
بهترین وکیل دیوان عدالت اداری ایران
به ویژه در زمینههایی مانند دیوان عدالت اداری، این ضرورت به وضوح حس میشود، زیرا قوانین مربوط به دعاوی مطرح شده در این نهاد، با وجود سادگی، بسیار گوناگون و گستردهاند. به عنوان نمونه، در یک شکایت یا اعتراضی نسبت به رأی کمیسیون ماده 100 شهرداری، لازم است که به مجموعهای از قوانین مرتبط توجه شود، از جمله مقررات ملی ساختمان، قانون شهرداریها، ماده 100 قانون شهرداری و تبصرههای آن.
به عنوان یک نویسنده خلاق، این متن را به شکل دیگری بازنویسی میکنم:
انتقاد از تصمیم هیئت تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری، نیازمند توجه ویژه به قوانین مربوط به رسیدگی به تخلفات اداری و همچنین دستورالعملهای اجرایی آن میباشد.
موسسه حقوقی دیوان عدالت اداری
سوالی که مطرح میشود این است که وکیل برتر در دیوان عدالت اداری چه ویژگیهایی باید داشته باشد و مشاوره حقوقی در موسسات حقوقی یا دفاتر وکالت در این زمینه چگونه باید ارائه گردد.
یک وکیل قادر است در دیوان عدالت اداری به شما یاری رساند، به شرطی که نه تنها از قوانین مرتبط با این حوزه شناخت کافی داشته باشد، بلکه با روند کار شعب مختلف دیوان نیز آشنایی کامل داشته باشد. این آگاهی به او این امکان را میدهد که برآورد دقیقی از احتمال موفقیت پروندهای که قصد دارید مطرح کنید، به شما ارائه دهد.
در حال حاضر، تعداد زیادی موسسه حقوقی و مشاورهای در ایران فعالیت میکنند. اما باید در نظر داشت که بر اساس اصول منطقی، بهترین وکیل دیوان عدالت اداری، وکیلی است که دارای تجربه فراوان در این زمینه باشد و سوابق قضایی او نیز به خوبی این نکته را تأیید کند.
دفتر وکیل دیوان عدالت اداری
طرح شکایت در دیوان عدالت اداری به معنای درخواست قانونی برای احقاق حقوق افراد حقیقی یا حقوقی غیر دولتی و خصوصی از یک سازمان یا نهاد دولتی است. روند شکایت در دیوان به این صورت آغاز میشود که نخستین و مهمترین مرحله، تنظیم دادخواست به شیوهای دقیق و مستند مطابق با قوانین و مقررات مربوط به موضوع میباشد. این دادخواست به طرف شکایت ارسال میشود و آن شخص یا نهاد موظف است طبق قانون، در مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ، به آن پاسخ دهد.
پس از دریافت پاسخ از طرف شاکی یا وکیل شما، با اینکه فرآیند بررسی در دیوان عدالت اداری به صورت غیرحضوری انجام میشود، امکان مراجعه به شعبه مربوطه برای آگاهی از جزئیات پاسخ وجود دارد.
پس از گذراندن این مرحله، یک روش و مرحله کاملاً تخصصی وجود دارد که در آن اگر شما یا وکیلتان بتوانید با مجوز شعبه، در حضور قاضی رسیدگیکننده حاضر شوید و بهصورت شفاهی توضیحاتی ارائه دهید، میتواند تأثیر بیشتری نسبت به ارائه مطالب بهصورت مکتوب در یک لایحه داشته باشد. باید توجه داشت که رویه شعب مختلف دیوان عدالت اداری در این زمینه متفاوت است و برخی شعب ممکن است امکان حضور حضوری را نپذیرند.
مرحله بعدی صدور تصمیم از سوی شعبه اولیه است که معمولاً به صورت حکمی برای پذیرش یا رد شکایت ارائه میشود. هر یک از این احکام بر اساس قوانین مربوط به تشکیلات و روند دادرسی دیوان عدالت اداری قابلیت تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر این دیوان را دارند.
مراحل شکایت در دیوان عدالت اداری
اگر هر یک از شاکی یا متهم به رای صادره اعتراض داشته باشند، میتوانند با تهیه دادخواست تجدیدنظر نسبت به تصمیم اتخاذ شده شکایت کنند. در این صورت، تجدیدنظر خوانده باید حداکثر ظرف مدت 30 روز به این دادخواست پاسخ دهد. سرانجام، پس از تکمیل مراحل پرونده، شعبه تجدیدنظر یا رای صادره از سوی شعبه بدوی را تأیید میکند یا آن را باطل کرده و حکم مناسب را صادر خواهد کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با مراحل و روند شکایت در دیوان عدالت اداری، میتوانید مدارک و مستندات خود را به دفتر وکیل این دیوان ببرید.
مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
گاهی اوقات شاهد ارائه مشاورههای حقوقی از سوی افرادی هستیم که هنوز در حال یادگیری و تحصیل در رشته حقوق هستند. بنابراین، پیش از اینکه در مورد موضوع خاصی مشاوره دریافت کنید، لازم است از صلاحیت و توانایی فردی که قرار است شما را راهنمایی کند، هرچند که در یک مؤسسه حقوقی فعالیت میکند، اطمینان حاصل نمایید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.