دیوان عدالت اداری

هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری

هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری

هزینه‌های مربوط به وکیل در دیوان عدالت اداری چقدر است؟ این سؤال یکی از دغدغه‌های اصلی بسیاری از افراد در زمان مراجعه به این نهاد برای درخواست تجدید نظر نسبت به تصمیم‌ها و فعالیت‌های نهادهای دولتی به شمار می‌آید. پیش از آنکه به بررسی این موضوع بپردازیم، ابتدا تلاش می‌کنیم تا شناختی کلی درباره عدالت‌خواهی و دیوان عدالت اداری به دست آوریم و سپس به موضوع هزینه‌های وکیل در این دیوان خواهیم پرداخت؛ بنابراین با ما همراه باشید.

احقاق حق و حقوق با کمک وکیل دیوان عدالت اداری

تأمین عدل و انصاف و بازگرداندن حقوق، یکی از مهم‌ترین مسائل انسانی است که از دیرباز تا به امروز از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. در هر عصر و زمانی، افرادی وجود دارند که به ظلم دست می‌زنند و به نوعی عدالت را زیر پا می‌گذارند و در مقابل، کسانی هستند که مورد ستم واقع می‌شوند و حقوقشان نادیده گرفته می‌شود. در چنین وضعیت‌هایی، نیاز به یاری از فرد یا گروهی با تجربه و دانا احساس می‌شود تا بتوان اقداماتی در راستای تحقق عدالت و احقاق حقوق انجام داد.

خوشبختانه با گذشت زمان، شاهد رشد و افزایش آگاهی بشر در این حوزه بوده‌ایم. به تدریج، نهادهای قضائی و عدالتخانه‌ها در نقاط مختلف جهان با قدرت بیشتری به فعالیت پرداخته‌اند تا به انسان‌ها در رسیدن به این هدف کمک کنند. وکلا به عنوان افرادی با دانش و تخصص در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. یکی از اصلی‌ترین مواردی که می‌توان در جهت احقاق حقوق خود به یک وکیل کاردان و آگاه مراجعه کرد، حل و فصل دعاوی مرتبط با دیوان عدالت اداری است.

دیوان عدالت اداری چیست؟

در برخی موارد، یکی از طرفین دعوا ممکن است یک نهاد یا ارگان دولتی باشد، در این صورت امکان پیگیری موضوع از طریق دادگاه‌های خانواده، دادگاه‌های حقوقی یا دادگاه‌های کیفری وجود ندارد و لازم است به دیوان عدالت اداری مراجعه شود. از جمله وظایف کلیدی این نهاد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• طرح دعوا
• رسیدگی کامل به دعاوی مطرح شده
• اعتراض به حکم
• اجرای حکم بر مبنای قانون حاکم بر دیوان عدالت اداری

به انجام دادن تمامی این فعالیت‌ها به تنهایی می‌تواند چالش‌برانگیز و دشوار باشد. بنابراین، بهره‌گیری از مشاوره یک وکیل با تجربه و متخصص ضروری است و باید مراحل قانونی لازم را برای ثبت شکایت طی کرد.

شیوه مطرح شدن شکایات توسط وکیل در دیوان عدالت اداری

پس از این که شخص شاکی موضوع شکایت خود را با وکیل در میان گذاشت، بین آن‌ها توافقی به امضا می‌رسد. سپس وکیل، دادخواستی بر پایه ادعای موکلش در سامانه ثبت آنلاین شکایات ثبت می‌کند. چنانچه دادخواست به‌طور کامل تنظیم شده باشد و در پرونده هیچ گونه نقصی وجود نداشته باشد، پرونده به دفتر شعبه مربوطه ارجاع می‌شود تا زمان لازم برای برگزاری جلسه دادگاه مشخص گردد.

باید اشاره کرد که بررسی دادخواست‌ها و شکایات در دیوان عدالت اداری به صورت غیرحضوری انجام می‌شود. معمولاً به متهم یک ماه فرصت داده می‌شود تا تمامی مستندات و دلایل خود را در ارتباط با شکایت مطرح شده ارائه کرده و از خود دفاع کند. در صورتی که متهم پس از این مدت یک ماه بدون هیچ توجیهی به پاسخگویی یا دفاع نپردازد، نماینده و مسئول مربوطه بر اساس قوانین دیوان عدالت اداری ممکن است به مجازات انفصال از خدمت به مدت سه ماه تا یک سال محکوم گردد.

تفاوت حق الوکاله دیوان عدالت اداری با سایر دادگاه‌ها

بر اساس مطالب پیشین، جلسات دادگاه دیوان عدالت اداری به صورت آنلاین برگزار می‌شود و معمولاً هزینه خدمات وکیل برای پرونده‌های مرتبط با این دیوان، پایین‌تر از دعاوی در دیگر دادگاه‌ها و دادسراها است. اگرچه تعرفه‌های مشخصی در این زمینه وجود دارد، اما در برخی موارد هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری به صورت قراردادی و با توافق طرفین، یعنی وکیل و موکل، تعیین می‌شود.

در برخی از پرونده‌های مرتبط با مسائل مالی در دادگستری یا دعاوی غیرمالی که نتیجه آنها جلوگیری از خسارت و کسب سود است، وکلای دادگستری ممکن است حق‌الوکاله خود را بر اساس ۱۰ درصد از ارزش خواسته تعیین کنند. لازم به ذکر است که در برخی از دعاوی با درخواست‌های بسیار ارزشمند و مهم، هزینه وکیل متخصص دیوان عدالت اداری ممکن است بیشتر از میزان معمول باشد. این نوع دعاوی شامل اعتراض به تصمیمات تخلفات اداری مانند اخراج یا انفصال دائم کارکنان و همچنین دعاوی مربوط به ابطال تصرف اراضی توسط برخی نهادهای دولتی از جمله شهرداری می‌شود.

هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری در دعاوی مختلف

در برخی موارد، دعاوی و شکایت‌هایی که از سوی شاکیان ارائه می‌شود، ممکن است از ارزش کمتری برخوردار باشد و این مبلغ گاهی به کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌رسد. اما در شرایطی دیگر، پرونده‌ها می‌توانند بسیار پیچیده و زمان‌بر باشند و نیاز به صرف انرژی بیشتری برای پیگیری داشته باشند. در این وضعیت، حق‌الوکاله می‌تواند به بیش از ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یابد.

دیوان عدالت اداری به عنوان یکی از برجسته‌ترین نهادهای رسیدگی به امور اداری و شکایات در کشور ما شناخته می‌شود. با این حال، باید به یاد داشته باشید که پیگیری پرونده در این دیوان می‌تواند فرآیندی دشوار و خسته‌کننده باشد. چنانچه شما قصد دارید شکایتی را مطرح کنید، ضروری است که قبل از هرگونه اقدام، با یک وکیل مجرب و کارآزموده مشورت نمایید. عدم توجه به این نکته ممکن است منجر به سردرگمی شما شود و اوضاع را پیچیده‌تر کند، حتی ممکن است به ناامیدی و انصراف از شکایتتان منجر گردد.

وکیل دیوان عدالت اداری : وکلای مجرب و آگاه در موسسه حقوقی وکیل مال، همواره آمادگی لازم را برای ارائه مشاوره به تمامی مراجعین خود در زمینه دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری دارند و می‌توانند در این خصوص کمک‌های ارزشمندی به شما نمایند. شما می‌توانید در موسسه گروه وکالت پایتخت، در جلسات حضوری با وکیل خود، تمام جزئیات پرونده را مورد بحث قرار دهید، آن را با دقت تحلیل کنید و در نهایت، راه‌حلی مطمئن و منطقی برای رسیدگی به مسائل خود بیابید.

ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری

وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری اطلس مال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *