بلاگ

دعا برای اثبات بی گناهی در دادگاه

دعا برای اثبات بی گناهی در دادگاه

دعا برای اثبات بی گناهی در دادگاه

در قرآن، دعا و استغفار به عنوان راه‌هایی برای کمک و راهنمایی ذکر شده‌اند، اما به طور خاص متنی که به اثبات بی‌گناهی در دادگاه مرتبط باشد وجود ندارد. با این حال، می‌توان به آیات زیر توجه کرد که می‌توانند برای تقویت ایمان و دعا در چنین موقعیتی مفید باشند:

  1. آیه ۲۵ سوره آل عمران:
    “وَ إِن تَكَادُ الْسَّمَاوَاتُ يَتَفَطَّرْنَ مِنْهُ وَ تَخْسَفُ الْأَرْضُ وَ تَكْادُ الْجِبَالُ تَكَادَ تَصْدَعُ”

  2. آیه ۱۱ سوره مومنون:
    “فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا”

دعا برای اثبات بی گناهی در دادگاه

به‌طور خاص، در مفاتیح، آیات و دعاهایی برای اثبات حق و بی‌گناهی به ویژه در دادگاه ذکر نشده، اما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دعای طلب حق: این دعا برای درخواستی که شخص از خداوند در راستای احقاق حق و گواهی بر بی‌گناهی خود دارد، مؤثر است.
  • آیات مربوط به سوره يس و آیات ۵۴ تا ۵۵ سوره انفال: این آیات بر قدرت و علم خداوند بر امور اشاره دارند و می‌توانند در دعاهای شخصی به کار روند.

توصیه می‌شود که در مواقع سخت، به درگاه الهی دعا کنید و از او طلب یاری نمایید

كَدَأْبِ آلِ فِرْعَوْنَ وَالَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كَذَّبُوا بِآيَاتِ رَبِّهِمْ فَأَهْلَكْنَاهُمْ بِذُنُوبِهِمْ وَأَغْرَقْنَا آلَ فِرْعَوْنَ وَكُلٌّ كَانُوا ظَالِمِينَ ﴿۵۴﴾
[عادت اینان] مانند عادت فرعونیان و پیشینیان آنان است که آیات پروردگارشان را تکذیب کردند، در نتیجه ایشان را به کیفر گناهانشان هلاک نمودیم، و فرعونیان را غرق کردیم و همه آنان ستمکار بودند. (۵۴)

 

إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الَّذِينَ كَفَرُوا فَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ ﴿۵۵﴾
یقیناً بدترین جنبندگان نزد خدا کسانی هستند که کافرند و [به سبب لجبازی و عنادشان] ایمان نمی آورند. (۵۵)

 

الَّذِينَ عَاهَدْتَ مِنْهُمْ ثُمَّ يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِي كُلِّ مَرَّةٍ وَهُمْ لَا يَتَّقُونَ ﴿۵۶﴾
همان کسانی که با برخی از آنان [بارها] پیمان بستی، ولی هر بار پیمانشان را می شکنند و از خدا پروا نمی کنند. (۵۶)

 

فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِي الْحَرْبِ فَشَرِّدْ بِهِمْ مَنْ خَلْفَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ ﴿۵۷﴾
پس اگر در میدان جنگ، بر آنان دست یافتی [با وارد کردن مجازات و عقوبت سنگین بر ایشان] دیگر کسانی را که دنبال آنانند [و قصد جنگ با تو را دارند] تار و مار کن تا متذکّر [قدرت شما] شوند [و از خیال جنگ با تو بازایستند.] (۵۷)

 

وَإِمَّا تَخَافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِيَانَةً فَانْبِذْ إِلَيْهِمْ عَلَى سَوَاءٍ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْخَائِنِينَ ﴿۵۸﴾
و اگر از خیانت و پیمان شکنی گروهی [که با آنان هم پیمانی] بیم داری، پس به آنان خبر ده که [پیمان] به صورتی مساوی [و طرفینی] گسسته است؛ زیرا خدا خائنان را دوست ندارد. (۵۸)

 

وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا سَبَقُوا إِنَّهُمْ لَا يُعْجِزُونَ ﴿۵۹﴾
و آنان که کافرند گمان نکنند که با پیمان شکنی خود [بر قدرتِ حق] پیشی جسته اند، اینان نمی توانند [ما را] عاجزکنند [تا از دسترس قدرت ما بیرون روند.] (۵۹)

 

وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ ﴿۶۰﴾
و در برابر آنان آنچه در قدرت و توان دارید از نیرو [و نفرات و ساز و برگ جنگی] و اسبان ورزیده [برای جنگ] آماده کنید تا به وسیله آنها دشمن خدا و دشمن خودتان ودشمنانی غیر ایشان را که نمی شناسید، ولی خدا آنان را می شناسد بترسانید. و هر چه در راه خدا هزینه کنید، پاداشش به طور کامل به شما داده می شود، و مورد ستم قرار نخواهید گرفت. (۶۰)

 

وَإِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَهَا وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ﴿۶۱﴾
و اگر دشمنان به صلح گرایند، تو هم به صلح گرای، و بر خدا توکل کن، که یقیناً او شنوا و داناست. (۶۱)

 

وَإِنْ يُرِيدُوا أَنْ يَخْدَعُوكَ فَإِنَّ حَسْبَكَ اللَّهُ هُوَ الَّذِي أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِينَ ﴿۶۲﴾
و اگر بخواهند [در زمینه صلح و آشتی] تو را بفریبند، یقیناً خدا تو را بس است؛ اوست کسی که تو را با یاری خود و به وسیله مؤمنان نیرومند ساخت. (۶۲)

 

وَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ لَوْ أَنْفَقْتَ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا مَا أَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَيْنَهُمْ إِنَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ ﴿۶۳﴾
و میان دل هایشان الفت و پیوند برقرار کرد که اگر همه آنچه را در روی زمین است، هزینه می کردی نمی توانستی میان دل هایشان الفت اندازی، ولی خدا میان آنان ایجاد الفت کرد؛ زیرا خدا توانای شکست ناپذیر و حکیم است. (۶۳)

بهترین دعا برای رفع مشکل و گرفتاری

در طول زندگی، همگی با چالش‌های کوچک و بزرگ مواجه می‌شویم که گاهی برای حل آن‌ها راهی نداریم و تنها به خداوند و دعا برای رفع مشکلات متکی هستیم. در این مقاله، مجموعه‌ای از دعاها برای برآورده شدن خواسته‌ها، رفع بلاها، تسهیل امور و دعاهای سریع‌الاجابه برای حل مسائل گردآوری کرده‌ایم. پیش از ارائه این دعاها، به بررسی آداب دعا خواهیم پرداخت تا با رعایت آن‌ها بتوانید سریع‌تر به خواسته‌های خود دست یابید. برای کسب اطلاعات بیشتر، با مجله حقوقی وکیل مال همراه باشید.

آداب دعا برای رفع مشکل و بلا

با وضو باشید، عطر به خود بزنید و به سمت قبله بنشینید.

دعا را در سکوت و دور از نمایش انجام دهید.

در حین دعا با تمام وجود حضور داشته باشید.

لباس و مکانی که در آن دعا می‌کنید، باید حلال باشد.

انتخاب کنید لباسی تمیز و مکانی آرام.

قبل از آغاز دعا، بسم الله الرحمن الرحیم را بگویید.

صلوات بفرستید: اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم.

به گناهان خود اعتراف کرده و استغفار کنید.

خدایا، قلبم پنهان، نفسم معیوب، عقل‌ام مغلوب، هوای نفس غالب، طاعتم اندک و معاصیم بسیار است و زبانی که به گناهان اقرار دارد. پس چگونه می‌توانم چاره‌ای بیندیشم، ای ستار العیوب و ای علام الغیوب و ای کاشف الکروب، همه گناهانم را به حرمت محمد و آل محمد ببخش، ای غفار، ای غفار، ای غفار، با رحمتت، ای رحم‌کننده‌ترین رحم‌کنندگان.

چندین بار بگویید: الحمد لله به اندازه‌ای که شایسته اوست.

در زمان دعا، به طور مداوم از خداوند طلب کنید تا مشکلاتتان را برطرف سازد و به واسطه‌ها نظر نداشته باشید تا دعایتان به سرعت مستجاب گردد.

در دعا پافشاری کنید. به طور مکرر درخواست کنید و حاجت خود را از خدا بخواهید تا به اجابت برسید. در این مسیر استقامت به خرج دهید.

سعی کنید تا در زمان دعا مورد توجه و رحمت قرار گیرید. دستانتان را در برابر صورت نگه‌دارید و بازوهایتان را نیز بالا ببرید. قبل از شروع دعا و ستایش، به این شیوه خداوند را بخوانید.

یا مَن هُوَ اَقرَبُ اِلَیَّ مِن حَبلِ الوَریدِ یافَعالاً لِما یُریدُ یا مَن یَحوُلُ بَینَ المَرءِ وَ قَلبِهِ یا مَن هُوَ بِالمَنظَرِ الاَعلی وَبِالْاُفُقِ الْمُبینِ یا مَنْ هُوَ الرَّحْمنُ عَلَی الْعَرْشِ اسْتَوی یا مَن لَیسَ کَمِثلِهِ شَیءٌ وَهُوَ السَّمیعُ الْبَصیرُ اَسْئَلُک اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ

قبل از شروع دعا، به تعداد ۱۰ بار “یا الله”، ۱۰ بار “یا رباه”، ۱۰ بار “یا سیداه” و ۷ مرتبه “یا ارحم الرحمین” را ذکر کنید. سپس صلوات بفرستید.

حاجت خود را بیان کرده و دعا کنید.

پس از ذکر نیازتان، بگویید: “ما شاء الله لا قوه الا بالله و صلّی الله علی محمد و آل محمد”.

سپس به سجده بروید و در این حالت، هر یک از عبارات “یا الله”، “یا رباه” و “یا سیداه” را ۳ بار تکرار کرده و نیاز خود را مطرح کنید، سپس سر خود را بلند کنید.

این دعا را که از ادعیه قدسیه است بخوانید:

یا اَللّهُ الْمانِعُ قُدْرَتَهُ خَلْقَهُ وَالْمالِکُ بِها سُلْطانَهُ وَالْمُتَسَلِّطُ بِمافی یَدَیْهِ عَلی کُلِّ مَوْجُودٍ وَ غَیْرُکَ یَخیبُ رَجآءُ راجیهِ وَ راجیکَ مَسْرُورٌ لایَخیبُ اَسْئَلُکَ بِکُلِّ رِضیً لَکَ وَ بِکُلِّ شَیْءٍ اَنْتَ فیهِ وَ بِکُلِّ شَیْءٍ تُحِبُّ اَنْ تُذْکَرَ بِهِ وَ بِکَ یا اَللَّهُ فَلَیْسَ یَعْدِلُکَ شَیْءٌ اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَْحفَظَنی وَ وَلَدی وَ اَهْلی وَ مالی وَ تَحْفَظَنی بِحِفْظِکَ وَ اَنْ تَقْضِیَ حاجَتی فی کَذا وَ کَذا

ای خدایی که با قدرت بی‌پایانت، بندگانت را از آسیب دیدن محافظت می‌کنی و علیرغم توانایی‌های فراوانت، به انتقام دست نمی‌زنی؛ سلطنتت بر اساس قدرتی است که بر هر موجودی تسلط دارد و امیدها را جز به تو ناامید می‌سازد. امیدواران به تو، خوشحالند که از یأس دورند. از تو درخواست می‌کنم به هر آنچه که مورد پسندت است، و در هر مقام و مرتبه‌ای که قرار داری، و به هر چیزی که دوست داری یاد شوی، به حقیقت ای خدا، هیچ چیز با تو قابل مقایسه نیست. بر محمد و خاندان او درود فرست و از من و خانواده‌ام و دارایی‌هایم محافظت کن؛ به وسیله‌ی حمایتت، مرا در پناه خود نگه‌دار و خواسته‌هایم را در این موارد برآورده ساز.

نام حاجت خود را ذکر کنید.

پس از بیان درخواست خود، جمله‌ی “یا من اظهر الجمیل الاخر” را ذکر کنید که تجربه‌اش بسیار مؤثر بوده، ان‌شاءالله.

دعا را با ذکر “ماشاء الله” و “لا حول ولاقوه الا بالله العلی العظیم” آغاز کرده و سپس با صلوات به پایان برسانید.

عوامل استجابت دعا

صلوات را در آغاز و پایان دعا فراموش نکنید.

کوشش کنید تا حقی بر گردن شما نباشد.

پیشنهاد می‌شود قبل از دعا برای چهل مؤمن دعا کنید.

بهتر است در شب جمعه، روز جمعه و مناسبت‌های مذهبی دعا کنید، به ویژه در سحرگاهان، بین الطلوعین و در ساعات پایانی روز جمعه.

نمازهای خود را در وقت معین به جا آورید.

دعا را با حسن ظن و نیت خالص انجام دهید.

در حین دعا، با ادب رفتار کرده و از خداوند چیزی نخواهید که شایسته مقام او نیست.

بدن خود را از الکل و مواد مضر پاک کنید.

به گناهان خود اعتراف کرده و قبل از دعا از خداوند آمرزش بخواهید.

انا المسییء المعترف الخاطیء العاثر، انا الذی اقدم علیک مجترئا أَنَا یَا إِلَهِی الْمُعْتَرِفُ بِذُنُوبِی فَاغْفِرْهَا لِی أَنَا الَّذِی أَسَأْتُ أَنَا الَّذِی أَخْطَأْتُ أَنَا الَّذِی هَمَمْتُ أَنَا الَّذِی جَهِلْتُ أَنَا الَّذِی غَفَلْتُ أَنَا الَّذِی سَهَوْتُ أَنَا الَّذِی اعْتَمَدْتُ أَنَا الَّذِی تَعَمَّدْتُ أَنَا الَّذِی وَعَدْتُ إِلَهِی أَمَرْتَنِی فَعَصَیْتُکَ وَ نَهَیْتَنِی فَارْتَکَبْتُ نَهْیَکَ فَأَصْبَحْتُ لاَ ذَا بَرَاءَهٍ لِی فَأَعْتَذِرَ وَ لاَ ذَا قُوَّهٍ فَأَنْتَصِرَ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الْوَجِلِینَ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الرَّاجِینَ

خود را بدکردار می‌دانم و به زشتی‌های خویش اعتراف می‌کنم. من همان کسی هستم که با تو بی‌احترامی کردم. ای پروردگارم، به گناهانم اعتراف و اقرار دارم، پس از سر لطف و کرم خود از اشتباهاتم درگذر. من آن بنده‌ای هستم که خطا کرده‌ام، همان کسی که به نافرمانی اقدام نمود. من آن فردی هستم که ناخواسته به گمراهی رفتم، همان که غفلت ورزید و سهو کرد. من کسی هستم که به خود اتکاء کردم و به خواسته‌های نفسانی‌ام عمداً پاسخ دادم. من آن کسی هستم که وعده سپردم و از آن تخلف کردم. ای خدا، تو مرا به اطاعت فرمان دادی و من نافرمانی کردم. تو نهی فرمودی و من به آن عمل کردم. اکنون نه کسی هست که گناهانم را پاک گرداند و نه قدرتی که از او در دفع عذاب یاری بگیرم. هیچ خدایی جز تو نیست، تو پاک و من از قدرتت به شدت هراسانم. هیچ خدایی غیر از تو وجود ندارد، تو منزهی و من به درگاه کرمت از امیدم.

لطفاً برای والدین و برادران مؤمن خود طلب مغفرت کنید.

در برآورده شدن خواسته‌ها شتاب نکنید.

نام خواسته خود را ذکر کنید.

در دعا صدا را خیلی بلند نکنید.

پیش و پس از دعا، خدا را ستایش کرده و بر محمد درود و صلوات بفرستید.

اللّهُمَّ أنْتَ الأولُ فَلَیْسَ قَبْلَکَ شَیٌ وَأنْتَ الاخِرُ فَلَیْسَ بَعْدَکَ شَیٌ وَأنْتَ الظّاهِرُ فَلَیْسَ فَوْقَکَ شَیٌ وَأنْتَ الباطِنُ فَلَیْسَ دُونَکَ شَیٌ وَأَنْتَ العَزِیزُ الحَکِیمُ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ کَثیراً عَلی کُلِّ حالٍ الْحَمْدُلِلَّهِ کَمَا هُوَ أَهْلُهُ یا مَن هُوَ اَقرَبُ اِلَیَّ مِن حَبلِ الوَریدِ یافَعالاً لِما یُریدُ یا مَن یَحوُلُ بَینَ المَرءِ وَ قَلبِهِ یا مَن هُوَ بِالمَنظَرِ الاَعلی وَبِالْاُفُقِ الْمُبینِ یا مَنْ هُوَ الرَّحْمنُ عَلَی الْعَرْشِ اسْتَوی یا مَن لَیسَ کَمِثلِهِ شَیءٌ وَهُوَ السَّمیعُ الْبَصیرُ اَسْئَلُک اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ و بخواه حاجت خود را که برآورده خواهد شد انشاءاللَّه تعالی

در مواقعی که دعاها به نتیجه نمی‌رسند، ناامید نشوید.

از نظر پیامبر (ص)

پیامبر اکرم (ص) در روایتی بیان می‌کنند:

هرگاه کسی با مشکلی، غمی، یا مصیبتی مواجه شود، باید بگوید: خداوند، پروردگار من است و هیچ چیزی را برای او شریک نمی‌دانم، بر آن موجود زنده‌ای که هرگز نمی‌میرد، اعتماد می‌کنم. (عده الداعی صفحه ۲۷۶ و بحارالانوار، جلد ۹۲، صفحه ۲۰۸، حدیث ۳۹)

همچنین بخوانید: برای جلب توجه دعا چه باید کرد؟

خداوند، سرپرست من است و هیچ چیز را با او شریک نمی‌کنم، به آن موجود زنده‌ای که هیچ‌گاه نمی‌میرد، تکیه می‌زنم.

از نظر امام علی (ع)

در متون تاریخی ذکر شده است که فردی به محضر حضرت امیرالمؤمنین (ع) از تأخیر در پاسخگویی به دعایش گلایه کرد. حضرت از او پرسید که آیا دعاهای سریع‌الاجابه را نمی‌خوانی؟ او پرسید که آن دعا چیست. حضرت پاسخ داد: بگو:

«اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِاِسْمِکَ الْعَظیمِ الْأَعْظَمِ الْأجَلِّ الْأَکْرَمِ الْمَخْزُونِ الْمَکْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهانِ الْمُبینِ الَّذی هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ

نُورٌ فی نُورٍ وَ نُورٌ عَلی کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ تُضیی ءُ بِهِ کُلُّ ظُلْمَهٍ وَ یُکْسَرُ بِهِ کُلُّ شِدَّهٍ وَ کُلُّ شَیْطانٍ مَریدٍ وَ کُلُّ جَبّارٍ

عَنیدٍ لاتَقَرُّبِهِ اَرْضٌ وَ لایَقُومُ بِهِ سَماءٌ وَیَاْمَنُ بِهِ کُلُّ خائِفٍ وَیَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ کُلِّ ساحِرٍ وَبَغْیُ کُلِّ باغ وَحَسَدُ کُلُّ حاسِدٍ وَیَتَصَدَّعُ

لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّوَ الْبَحْرُ وَیَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْکُ وَ حَتّی حینَ یَتَکَلَّمُ بِهِ الْمَلَکُ فَلایَکُونُ لِلْمَوْجِ عَلَیْهِ سَبیلٌ وَ هُوَ اسْمُکَ الْأَعْظَمُ

الْأَعْظَمُ الْأَجَلُّ الْأَجَلُّ النُّورُ الْأَکْبَرُ الَّذی سَمَّیْتَ بِهِ نَفْسَکَ وَاسْتَوَیْتَ بِهِ عَلی عَرْشِکَ وَاَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیْتِهِ وَ

اَسْئَلُکَ بِکَ وبِهِمْ اَنْ تُصَلَّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی کَذا وَکَذا»

به جای آنکه از فلان و بهمان درخواست کند.

دعای دیگر به جهت رفع گرفتاری:

۱۰۱ بار این دعا را بخوانید:

«رَبِّ اِنّی مَسَّنِیَ الضُّرِ وَ اَنْتَ اَرْحَمُ الرّاحِمین»

نقل شده است که امام علی (ع) فرموده‌اند:

هرگاه با مسئله‌ای مواجه می‌شدم، این جملات را بر سه تکه کاغذ می‌نوشتم و در آب جاری می‌انداختم. پس از آن، مشکل به راحتی برطرف می‌شد. این جملات عبارتند از:

«هُوَ الحافِظُ وَ الْکافِیُ وَحْدَهُ»

از نظر امام سجاد (ع)

هرگاه با موضوعی ناراحت‌کننده مواجه شدید، بهترین لباس خود را به تن کنید و وضو بگیرید، سپس چهار رکعت نماز بخوانید.

در دو رکعت اول: در رکعت نخست پس از حمد، سوره زلزال را بخوانید و در رکعت دوم بعد از حمد، سوره اذا جاء نصرالله را تلاوت کنید.

در دو رکعت دوم: در رکعت اول، پس از حمد، سوره کافرون را بخوانید و در رکعت دوم، بعد از حمد، سوره قل هو الله احد را تلاوت نمایید.

پس از پایان نماز، دستان خود را به سمت آسمان بلند کرده و این دعا را بخوانید:

اَللّـهُمَّ اِنّی اَسْأَلُکَ بأسمائک الَّذی اِذا دُعیتَ بِهِ عَلی مَغالِقِ اَبْوابِ السَّمآءِ لِلْفَتْحِ بِالرَّحْمَهِ انْفَتَحَتْ، و َاِذا دُعیتَ بِهِ عَلی مَضآئِقِ اَبْوابِ الاَْرْضِ لِلْفَرَجِ انْفَرَجَتْ، و أسألک بأسمائک التی َاِذا دُعیتَ بِهِ عَلَی العُسْرِ لِلْیُسْرِ تَیَسَّرَتْ ، و َاِذا دُعیتَ بِهِ عَلَی الاَْمْواتِ لِلنُّشُورِ انْتَشَرَتْ، صلّ علی محمد و آل محمد و اقلبنی بقضاء حاجتی

امام صادق (ع) در بیان خود اشاره فرموده‌اند:

با تلاوت سوره یاسین پس از نماز صبح، سوره فتح پس از نماز ظهر، سوره نبأ پس از نماز عصر، سوره ملک پس از نماز مغرب و سوره واقعه پس از نماز عشاء، از نگرانی‌ها در امان خواهید ماند.

چنانچه دچار مشکل شدید، به سجده رفته و ذکر یونسیه را تکرار کنید:

«وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَیْهِ فَنَادَی فِی الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَک إِنِّی کنتُ مِنَ الظَّالِمِینَ» (سوره الانبیاء، آیه ۸۷)

امام صادق (ع) در روایتی دیگر فرموده‌اند:

برای کاهش غم و اندوه، غسل کنید و دو رکعت نماز بخوانید و بگویید:

یا فارِجَ الْهَمِّ، وَ یا کاشِفَ الْغَمِّ، یا رَحْمنَ الدُّنْیا وَالْأخِرَهِ وَ رَحیمَهُما،

ای گشاینده گرفتاری، و ای برطرف‌کننده اندوه، ای مهربان و بخشنده دنیا و آخرت،

فَرِّجْ هَمّی وَاکشِفْ غَمّی، یا اللَّهُ الْواحِدُ الْأَحَدُ الصَّمَدُ، الَّذی لَمْ یلِدْ وَ لَمْ یولَدْ، وَ لَمْ یکنْ لَهُ کفُواً احَدٌ، اعْصِمْنی وَ طَهِّرْنی، وَ اذْهَبْ بِبَلِیتی

و آیات «آیه الکرسی»، «قل اعوذ بربّ الفلق» و «قل اعوذ بربّ النّاس» را بخوانید و درخواست خود را از خداوند بخواهید.

از نظر امام موسی کاظم ( ع)

کفعمی در کتاب بلد الأمین دعایی با اهمیت و سریع‌الاجابه از امام موسی کاظم (ع) نقل کرده است که ایشان می‌فرمایند:

«خدایا، من در محبوب‌ترین چیزها نزد تو که توحید است، از تو پیروی کرده‌ام و در مبغوض‌ترین چیزها نسبت به تو که کفر است، نافرمانی نکرده‌ام. پس ای کسی که به سوی تو پناه می‌برم، گناهانم را که بین این دو وجود دارد، بیامرز. خدایا، مرا از آنچه که از آن می‌ترسم، مصون بدار. همچنین، ای خدای بزرگ، گناهان بسیارم را ببخش و اندک طاعاتم را بپذیر. ای ذخیره من در برابر سایر ذخیره‌ها، ای امید و تکیه‌گاه من، و ای پناهگاه و نگهبانم، ای یگانه و بی‌همتا، ای آنکه به پیامبرت فرمودی بگو او خداوند یکتاست و بی‌نیاز است و نه زاده شده و نه زاییده شده و برایش هیچ همتایی وجود ندارد.

از تو می‌خواهم به حق کسانی که از بین مخلوقات خود برگزیده‌ای و هیچ مشابهی برایشان قرار نداده‌ای، که بر محمد و آل او درود بفرستی و در مورد من آنچه شایسته است، انجام دهی. خدایا، به حق مقام یکتایی بزرگ و به مقام محمدی درخشان و به مقام علوی والا و به تمامی حجت‌های خود بر بندگانت، و به نامی که از مخلوقات خود پنهان داشته‌ای و تنها به خودت می‌رسد، بر محمد و آل او درود بفرست.

برای من در کارهایم گشایشی و راه نجاتی قرار ده و روزی‌ام را از جایی که گمان می‌کنم و از جایی که گمان نمی‌کنم، ارزانی بدار که تو به هر کس بخواهی بی‌حساب روزی می‌دهی.»

پس برای برآورده شدن خواسته‌ات، دعا کن.

از نظر امام رضا (ع)

امام رضا (ع) در هنگام گرفتاری ها این دعای حل مشکل را می خواندند:

«بِسمِ الله الرَحمن الرَحیم. اَللهُمَّ أَنتَ ثِقَتِی فَی کُلِّ کَربٍ وَ أَنتَ رَجَائی فِی کُلِّ شَدیدَهٍ وَ أَنتَ لِی فِی کُلِّ أَمرٍ نَزَلَ بِی ثِقَهٌ وَعُدَّهٌ کَم مِن کَربٍ یَضعُفُ فِیهِ الفُؤادَ وَ تَقِلُّ فیِه الحِیَلَه وَ تَعیَا فِیه الأُمُورُ وَ یَخذُلُ فِیه القَریبُ وَ البَعیدُ وَ الصِّدِّیقُ وَ یَشمَتُ فِیه العَدُوُّ أَنزَلتُهُ بِکَ وَ شَکَوتُهُ إِلَیکَ راغِباً إِلَیکَ فِیه عَمَّن سِوَاکَ فَفَرَّجتَهُ وَ کَشَفتَهُ وَ کَفَیتَنیِهِ فَأَنتَ وَلیُّ کُلِّ نِعمَهٍ وَ صاحِبُ کُلِّ حاجَهٍ وَ مُنتَهَی کُلِّ رَغبهٍَ فَلَکَ الحَمدُ کَثیراً وَلَکَ المنُّ فَاضِلاً، بِنِعمَتِکَ تَتِمُّ الصَّالِحاتُ، یَا مَعرُوفَاً بِالمَعرُوفِ مَعرَوفٌ وَ یا مَن هُوَ بِالمَعرُوفِ مُوصُوفٌ أَنِلنی مِن مَعرُوفِکَ مَعرَوفَاً تُغنِینِی بِهِ عَن مَعرُوفِ مَن سِواکَ بِرَحمَتِکَ یا أَرحَم الرّاحِمین.»

برای پیشبرد امور و برطرف کردن مشکلات و اندوه، خواندن این ذکر و توجه به آن که امام جواد (ع) آن را آموزش داده‌اند، بسیار مؤثر است.

ای کسی که از همه چیز بی‌نیازی و هیچ چیزی از تو بی‌نیاز نیست، مرا از آنچه مرا نگران کرده رهایی بخش.

در ادامه، دعاهای مختلفی که برای حل دشواری‌ها و گرفتاری‌ها توسط عرفا و شخصیت‌های مذهبی پیشنهاد شده، ارائه خواهیم کرد.

از نظر آیت الله بهجت

اگر تمایل دارید که مسیر بندگی‌تان به سمت رحمت الهی باشد، باید به سوی اهل بیت علیهم السلام روی آورید و نه به طرف بندگی شیطان. هر شخصی که با مشکلی یا مانعی به محضر حضرت آیت الله بهجت می‌رسید، ایشان توصیه می‌کردند که حدیث کساء را تلاوت کند.

از نظر آیت الله شبیری زنجانی

آیت الله العظمی شبیری زنجانی بیان کردند:

به طور غیرمستقیم از مرحوم آقا سید مرتضی کشمیری روایت شده که ایشان نیز از حضرت بقیه الله نقل کرده‌اند که برای گشایش در مشکلات، این دعا را بخوانید: «یَا مَن إذا تَضَاَیَقَتِ الاُمُورُ فَتَحَ لَها باباً لَم تَذهَب إلیه وَهمٌ، یا اَرحَمَ الرّاحمین».

ایشان به مردم توصیه می‌کنند که برای برطرف کردن مسائل و دشواری‌ها، پس از هر نماز واجب، به قدر امکان این ذکر را تکرار کنند: «اللّهُم اَغنِنِی بِحَلالِکَ عَن حَرامِکَ وَ بِطاعتِکَ عن مَعصیتکَ و بِفضلک عمَّن سِواک».

از نظر سید علیخان مدنی شیرازی

مرحوم سید علی خان مدنی (ره) بیان می‌کند که این دعا از امام صادق (ع) نشأت گرفته و تجربه‌ شده نیز هست.

حضرت می‌فرمایند: برای برطرف کردن مشکلات و دشواری‌ها و مصائب، این عبارت را ۱۰ بار تکرار کنید: «حَسبِیَ الله لا اِلهَ اِلّا هُوَ عَلَیهِ تَوَکَّلتُ وَ هُوَ رَبُّ العَرشِ العَظیمِ.»

سپس، ۱۰ بار دیگر این جمله را بگویید: «حَسبِیَ اللهُ لِمَن بَغی عَلَیَّ حَسبِیَ اللهُ لِمَن اَرادَنی بِسُوءٍ.»

از نظر شیخ طبرسی

مرحوم طبرسی (ره) نقل می‌کند که امام صادق (ع) فرموده‌اند: اگر در حوالی ظهر با مشکلی مواجه شدید، دو رکعت نماز بجا آورید. در رکعت اول، پس از سوره حمد، سوره توحید را بخوانید و سپس سوره «انا فتحنا» را تا آیه «وَ یَنصُرَکَ اللهُ نَصراً عزیزاً» تلاوت کنید. در رکعت دوم نیز، پس از خواندن سوره حمد، سوره توحید را مجدداً بخوانید و سپس سوره «الم نشرح» را بخوانید. همچنین برخی دیگر بیان کرده‌اند که اگر حاجت خود را در قنوت یا در سجده آخر این نماز مطرح کنید، ان شاءالله اجابت خواهد شد. این عمل تجربه شده و مؤثر است.

از نظر آیت الله واعظی سبزواری

به عقیده آیت الله شیخ شمس الدین واعظی سبزواری، هنگام بروز مشکلات، می‌توانید به دعاهای مفاتیح الجنان مراجعه کنید و با تقدیم پانزده صلوات به روح مادر حضرت اباالفضل العباس، حضرت ام البنین (ع)، از برکات آن بهره‌مند شوید که قطعاً تأثیر خود را خواهد گذاشت.

از نظر آیت الله کشمیری

آیت الله سید عبدالکریم کشمیری بر این باور بودند که در هنگام مواجهه با دشواری‌ها و چالش‌ها، خواندن سوره‌ای یا ذکر خاصی به نیت تقدیم به امام جواد (ع) از تأثیر و کارآیی بالایی برخوردار است.

در امان بودن از بلا:

برای حفاظت از خود در برابر هفتاد مصیبت، پس از اقامه نماز صبح و مغرب، هفت بار «بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ» را تکرار کنید.

حل مشکلات دنیوی:

یکی از روحانیون در حوزه علمیه قم با مشکلی روبرو شد. او به آقا سید عبدالکریم کشمیری مراجعه کرد و ایشان به او پیشنهاد کردند که این ذکر را بگوید:

«یَا اَبَا الغَوثِ اَغِثنی، یَا وَلیَّ الله اَدرِکنی بِلُطفِکَ الخَفِی، لا اِلهَ اِلّا اَنتَ، سُبحانَکَ اِنِّی کُنتُ مِنَ الظّالِمِین». پس از مدتی، مشکل او برطرف گردید.

از نظر محمداسماعیل دولابی

در دوران جنینی، ما در یک کیسه مملو از مایع قرار داشتیم که از هر گونه آسیب محافظت‌مان می‌کرد. همچنین در زندگی، اگر روزانه شش بار سوره «قُل هُوَ الله» را به جهات مختلف بخوانیم، به نوعی در یک محافظت‌کننده قرار می‌گیریم که از هر خطری در امان خواهیم ماند.

از نظر شیخ طوسی

در کتاب تهذیب شیخ طوسی آمده است که اگر فردی پس از نماز صبح، ده بار عبارت «سبحان الله العظیم و بحمدِهِ وَ لا حَولَ و لا قُوَّهَ اِلاّ بِالله العَلیِّ العَظیمِ» را تکرار کند، خداوند به او نعمت سلامتی از نابینایی، جنون، بیماری جذام و فقر عطا می‌کند؛ همچنین او از خطر خرابی منزل خود در امان خواهد بود.

از نظر آیت الله امجد

هر وقت گرفتاری شدید داشتید، به سجده بیافتید و ذکر یونسیه را بگویید: «لا اِلهَ اِلّا اَنتَ سُبحانَکَ اِنِّی کُنتُ مِنَ الظّالِمِین» زیرا «فَاَستَجَبَنالَهُ وَ نَجَّیناهُ مِنَ الغَمِّ وَ کَذالِکَ نَجزی المُؤمِنِین»

از نظر سید هاشم حداد

عارف بصیر سید هاشم حداد می‌گفتند:

هرگاه با مسئله‌ای در نجف مواجه می‌شدم، به صحن امیرالمومنین می‌رفتم و هفت بار «نادعلی» را تلاوت می‌کردم و در نهایت، آن مشکل برطرف می‌شد.

از نظر محمدتقی بهلول

دعوت ایشان به مردم برای حل مسائل این است که پس از هر نماز واجب، به اندازه‌ای که ممکن است، این ذکر را تکرار کنند:

«اللّهُم اَغنِنِی بِحَلالِکَ عَن حَرامِکَ وَ بِطاعتِکَ عن مَعصیتکَ و بِفضلک عمَّن سِواک»

از نظر مجتبی قزوینی

جهت حفظ و رفع گرفتاری ها بعد از نماز صبح، دست بر سینه گذاشته و هفتاد بار «یا فَتاح» خوانده شود. نیز دعای «بِسمِ الله و بِاللّهِ وَ صَلّی الله عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اُفَوِّضُ اَمرِی اِلَی الله» تا آخر از تعقیبات نماز صبح که در مفاتیح الجنان موجود است، خوانده شود

از نظر کربلایی خلیل ایمانی

مرحوم کربلایی خلیل ایمانی بیان می‌کردند که از امام صادق (ع) نقل شده است که برای حفاظت، هنگام خروج از منزل، فرد باید به شش سمت مختلف برود و در هر سمت یک سوره اخلاص را بخواند و نفس بکشد.

آن بزرگوار همچنین تأکید داشتند که این عمل در زمان خواب نیز انجام شود؛ زیرا بسیاری از افراد این تجربه را داشته و صحت آن را تأیید کرده‌اند.

از نظر سید رضی

نویسنده کتاب تحفه رضوی از پدر بزرگوارش روایت می‌کند که برای حل مشکلات دشوار، بعد از انجام نافله مغرب، باید صد بار بر پیامبر و اهل بیت او درود فرستاد و سپس هفتاد بار این عبارت را تکرار کرد:

یا اللهُ یا مُحَمَّدُ یا عَلیُّ یا فاطمه یا حسن یا حسین

پس از آن، صد بار دیگر بر پیامبر صلوات بفرست و نیاز خود را طلب کن.

از نظر شیخ جعفر مجتهدی

پیوسته خواندن زیارت عاشورا، تأثیرات عمیقی به همراه دارد و انسان را در دژ مستحکم خود از تهدیدات ممکن محافظت می‌کند.

خواندن ۷ سوره برای دفع گرفتاری

در یک گردهمایی، به ویژه پیش از سپیده‌دم و با اختصاص پاداش آن به فاطمه زهرا (س)، اثر شگفت‌انگیزی بر روی هر مسأله‌ای خواهد داشت، خواه آن مسائل دنیوی باشند یا اخروی. بنابراین، این فرصت را مغتنم شمارید و از غفلت بپرهیزید.

این هفت سوره عبارتند از:

۱) غافر

۲) فصلت

۳) شوری

۴) زخرف

۵) دخان

۶) جاثیه

۷) احقاف

سوره انفطار برای رفع مشکل

شیوه ختم سوره انفطار به منظور حل مسائل و برآورده کردن نیازها

ابتدا وضو می‌گیرید و به سمت قبله می‌نشینید. در این حالت، بدون اینکه با کسی صحبت کنید یا به کار دیگری مشغول شوید، هفتاد بار سوره مبارکه انفطار را می‌خوانید. پس از آن، از خداوند درخواست رفع مشکل خود را دارید. این روش تقریباً چهل دقیقه زمان می‌برد و نتایج مثبتی در تجارب دیگران مشاهده شده است.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

إِذَا السَّمَاءُ انْفَطَرَتْ ﴿١﴾ وَإِذَا الْکَوَاکِبُ انْتَثَرَتْ ﴿٢﴾ وَإِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ ﴿٣﴾ وَإِذَا الْقُبُورُ بُعْثِرَتْ ﴿۴﴾ عَلِمَتْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ وَأَخَّرَتْ ﴿۵﴾ یَا أَیُّهَا الإنْسَانُ مَا غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَرِیمِ ﴿۶﴾ الَّذِی خَلَقَکَ فَسَوَّاکَ فَعَدَلَکَ ﴿٧﴾ فِی أَیِّ صُورَهٍ مَا شَاءَ رَکَّبَکَ ﴿٨﴾ کَلا بَلْ تُکَذِّبُونَ بِالدِّینِ ﴿٩﴾ وَإِنَّ عَلَیْکُمْ لَحَافِظِینَ ﴿١٠﴾ کِرَامًا کَاتِبِینَ ﴿١١﴾ یَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ ﴿١٢﴾ إِنَّ الأبْرَارَ لَفِی نَعِیمٍ ﴿١٣﴾ وَإِنَّ الْفُجَّارَ لَفِی جَحِیمٍ ﴿١۴﴾ یَصْلَوْنَهَا یَوْمَ الدِّینِ ﴿١۵﴾ وَمَا هُمْ عَنْهَا بِغَائِبِینَ ﴿١۶﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا یَوْمُ الدِّینِ ﴿١٧﴾ ثُمَّ مَا أَدْرَاکَ مَا یَوْمُ الدِّینِ ﴿١٨﴾ یَوْمَ لا تَمْلِکُ نَفْسٌ لِنَفْسٍ شَیْئًا وَالأمْرُ یَوْمَئِذٍ لِلَّهِ ﴿١٩﴾

ترجمه دعا برای رفع مشکل:

به نام خداوندن بخشنده مهربان

زمانی که آسمان‌ها شکافته شوند، (۱) و ستاره‌ها پراکنده گردند، (۲) و دریاها از جای خود حرکت کنند، (۳) و گورها برعکس شوند، (۴) هر فردی آنچه را که به پیش فرستاده و آنچه را که باقی گذاشته است، خواهد دانست. (۵) ای انسان، چه چیزی تو را نسبت به پروردگار بزرگت مغرور کرده است؟ (۶) او که تو را خلق کرده، و بدن تو را به‌درستی شکل داده، و سپس تو را سامان داده است. (۷) او به هر شکلی که اراده کرد، تو را ترکیب کرد. (۸) با این حال، شما به روز جزا کفر می‌ورزید. (۹) و به‌راستی، برای شما نگهبانانی گمارده شده‌اند: (۱۰) فرشتگانی بزرگوار که اعمال شما را می‌نویسند؛ (۱۱) آنها از آنچه انجام می‌دهید، آگاهند. (۱۲) بی‌تردید نیکوکاران به بهشت وارد خواهند شد. (۱۳) و بی‌شک، بدکاران به دوزخ خواهند رفت. (۱۴) در آن روز جزا، (۱۵) و از آن عذاب رهایی نخواهند یافت. (۱۶) و تو چه می‌دانی که روز جزا چیست؟ (۱۷) و دوباره چه می‌دانی که روز جزا چیست؟ (۱۸) روزی که هیچ‌کس قدرتی برای نجات دیگری ندارد؛ و در آن روز، فرمان از آن خداوند است. (۱۹)

سوره بنی اسرائیل برای رفع مشکل

برای هر چالش و دشواری که بر او پیش آید و هر نیازی که در سر داشته باشد، اگر هفت بار به طور پیوسته این دعا را بخواند، درخواستش برآورده خواهد شد.

نماز حضرت باب الحوائج برای رفع گرفتاری

این نماز دو رکعت است:

در هر رکعت، پس از خواندن سوره حمد، سوره توحید را دوازده بار تلاوت کند. پس از اتمام نماز، صد بار صلوات بر پیامبر (ص) بفرستد و در ادامه به سجده رفته و دوازده بار ذکر را بگوید.

اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِحَقَّ الْمَحْبُوسِ فی سِجْنِ هارُونَ اَنْ تَقْضِیَ حاجَتی

نذر برای رفع مشکل و گرفتاری

یکی از شیوه‌هایی که حتی امامان معصوم نیز به آن روی می‌آوردند، نذر است. به یاری نیازمندان بشتابید.

دعای حل مشکل سخت و بزرگ

در ساعات اولیه صبح (چنانچه ممکن باشد) سه بار و در طول روز نیز سه بار و در شب هم سه بار تلاوت شود:

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ رَبِ اَسئَلُکَ مَدَداً روحانیّاً تَقوی بِهِ قوایَ الکُلِیه و الجُزئیه ، حَتی اَقهَرَ بِمَبادی نَفسی کُلُ نَفسٍ قاهِرَهٍ فَتَنقَبِضَ لی اِشارَهُ َقائِقِها، اِنقباضاً تَسقُط بِه قُواها ، حَتی لا بَیقی فِی الکَونِ ذُو رُوحٍ اِلّا وَ نارُ قَهری قَد اَحرَقَت ظُهُورَه.یا شَدیدُ یا شَدیدُ یا ذَالبَطشِ الشَدید یا قاهِرُ یا قَهّار، اَسئَلُکَ بِما اَودَعتَهُ عِزرائیلَ مِن اَسمائِک اَلقَهریه ، فَانفَعَلَت لَه النُفُوس بِالقَهرِ اَن تودِعَنی هذا السِّرِّ فی هذهِ السّاعّهِ حَتی اُلَیِن بِه کِلَّ صَعبٍ وَ اُذَلِّل بِه کُلَّ مَنیع ،بِقُوَتِکَ یا ذَا القُوَهِ المَتین»

دعای رفع ضرر و بلا

«یا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِهِ، وَیا مَنْ یُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدآئِدِ، ‏وَیا مَنْ یُلْتَمَسُ مِنْهُ المَخْرَجُ اِلى‏ رَوْحِ الْفَرَجِ، ذَلَّتْ لِقُدْرَتِکَ الصِّعابُ، وَلا تَشْغَلْنى‏ بِالْإِهتِمامِ عَنْ تَعاهُدِ فُرُوضِکَ، وَاسْتِعْمالِ سُنَّتِکَ، ‏وَتَسَبَّبَتْ بِلُطْفِکَ الْأَسْبابُ، وَجَرى‏ بِقُدْرَتِکَ الْقَضآءُ، ‏وَمَضَتْ عَلى اِرادَتِکَ الْأَشْیآءُ. فَهِىَ بِمَشِیَّتِکَ دُونَ قَوْلِکَ مُؤْتَمِرَهٌ، وَبِاِرادَتِکَ دُونَ‏ نَهْیِکَ مُنْزَجِرَهٌ، اَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، واَنْتَ الْمَفْزَعُ فى‏ المُلِمَّاتِ، لایَنْدَفِعُ مِنْها اِلاَّ ما دَفَعْتَ، وَلا یَنْکَشِفُ مِنْها اِلاَّ ما کَشَفْتَ، وَقَدْ نَزَلَ‏بى‏ یا رَبِّ ما قَدْ تَکَأَّدَنى‏ ثِقْلُهُ، وَاَلَمَّ بى‏ ما قَدْ بَهَظَنى‏ حَمْلُهُ، وَبِقُدْرَتِکَ اَوْرَدْتَهُ عَلَىَّ وَبِسُلْطانِکَ وَجَّهْتَهُ اِلَىَّ، فَلا مُصْدِرَ لِما اَوْرَدْتَ، وَلا صارِفَ لِما وَجَّهْتَ، وَلا فاتِحَ لِما اَغْلَقْتَ، وَلا مُغْلِقَ لِما فَتَحْتَ، وَلا مُیَسِّرَ لِما عَسَّرْتَ، وَلا ناصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ، ‏فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَاْفْتَحْ لى‏ یا رَبِّ بابَ الْفَرَجِ بِطَولِکَ، وَاکْسِرْ عَنّى‏سُلْطانَ الْهَمِّ بِحَوْلِکَ، وَاَنِلْنى‏ حُسْنَ النَّظَرِ فیما شَکَوْتُ، فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَاْفْتَحْ لى‏ یا رَبِّ بابَ الْفَرَجِ بِطَولِکَ، وَاکْسِرْ عَنّى‏سُلْطانَ الْهَمِّ بِحَوْلِکَ، وَاَنِلْنى‏ حُسْنَ النَّظَرِ فیما شَکَوْتُ، ‏وَاَذِقْنى حَلاوَهَ الصُّنْعِ فیما سَاَلْتُ، وَهَبْ لى‏ مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَهً وَ فَرَجاً هَنیئاً، وَاجْعَلْ لى‏ مِنْ عِنْدِکَ مَخْرَجاً وَحِیّاً، ‏وَلا تَشْغَلْنى‏ بِالْإِهتِمامِ عَنْ تَعاهُدِ فُرُوضِکَ، وَاسْتِعْمالِ سُنَّتِکَ، ‏فَقَدْ ضِقْتُ لِما نَزَلَ بى‏ یا رَب ذَرْعاً، وَامْتَلَأتُ بِحَمْلِ ما حَدَثَ عَلىَّ هَمّاً، ‏وَاَنْتَ الْقادِرُ عَلى‏ کَشْفِ ما مُنیتُ بِهِ، وَدَفْعِ ما وَقَعْتُ فیهِ، فَافْعَلْ بى‏ ذلِکَ وَاِنْ لَمْ اَسْتَوْجِبْهُ‏ مِنْکَ، یا ذَا الْعَرْشِ الْعَظیمِ، وَذَاالْمَنِّ الْکَریمِ، فَاَنْتَ قادِرٌ یا اَرْحَمَ‏ الرَّاحِمینَ، آمینَ رَبَّ الْعالَمینَ

دعا برای رفع مشکلات خانوادگی

دستوراتی جهت رفع جنگ و دعواهای همیشگی در خانه

دستور اول:

آیات زیر را به مدت هفت دور بر روی مقدار معینی از اسپند تلاوت کرده و سپس بر روی آن دمیده و در نهایت با استفاده از دود آن، خود یا محل زندگی‌تان را معطر کنید.

سرابیلهم من قطران و تغشی وجوههم النار

لیجزی الله کل نفس ما کسبت ان الله سریع الحساب

هذا بلاغ للناس و لینذروا به و لیعلموا انما هو اله واحد و لیذکر اولوا الالباب

دستور دوم:

به مدت یک هفته، هر روز بر روی ظرف آبی که در نزدیکی دهان خود قرار داده‌اید این دعا را تلاوت کنید و به آب دمید. در حین خواندن، دست راست شما باید در آب باشد. سپس این آب را در تمام نقاط منزل، به ویژه در برابر در اتاق‌ها و گوشه‌ها، بپاشید. ابتدا سه بار این دعا را بخوانید.

(بسم الله الرحمن الرحیم یا مَعْشَرَ الجِنِّ اُناشِدْکُمْ بالعَهدِ الذی اَخَذَهُ عَلَیکُم سُلَیْمانِ بْنِ داوود اَنْ لاتُؤذُونا و لاتَظْهَروا لَنا)

و حالا در ادامه این را بخوانید

(بسم اللهِ اَمْسَیْنا بالله الذی لَیْسَ مِنْهُ شَیءٌ مُمْتَنع و بِعِزَّه الله الَّتی لاتُضام و بِسُلطانِ‌ الله ِ‌المَنیع نَحْتَجِبُ و باَسمائِهِ الحُسنیٰ کُلُّها عائِذٌ من الاَبالِسه و مِنْ شَرِّ شَیاطینَ‌ الانسِ‌ و الجِنّ و مِنْ شَرِّ کُلِّ مُعْلِنٍ و مُسِر و مِنْ شُرِّ ما یُخْرِجُ باللَّیلِ و یَکْمُنُ بالنَّهارِ و یَکْمُنُ باللَّیلِ و یَخْرُجُ بالنَّهارِ‌و مِنْ شُرِّ ما خَلَقَ و ذَرَأَ و بَرَأَ و مِنْ شَرِّ اِبلیسَ و جُنودِهِ و مِنْ شَرِّ کُلِّ دابَّهٍ اَنْتَ آخِذٌ بِناصِیَتِها اِنَّ رَبّی علیٰ صِراطٍ مُستقیم اعوذُ بالله ِ بِما اسْتَعاذَ بِهِ موسی و عیسی و ابراهیم الَّذی وَفّیٰ مِنْ شَرِّ ما خَلَقَ و ذَرَأَ و بَرَأَ و مِنْ شَرِّ‌ اِبلیسَ و جُنودِهِ و مِنْ شَرِّ ما یَبغیٰ اَعوذُ باللهِ السَّمیعِ العَلیم مِنَ الشَّیطان ِ الرجیم سوره حمد و فلق و ناس و زلزال)

دستور سوم:

مقداری نمک درشت و غیر پودری به وزن یک کیلو یا بیشتر (به اندازه‌ای که بتوانید آن را در گوشه‌های دیوار خانه و حیاط بپاشید) تهیه کنید. آن را در یک ظرف قرار دهید و وضو بگیرید. سپس دست راست خود را خشک کرده و در هنگام غروب، دست راستتان را بر روی نمک بگذارید و با نیت رفع مشکل، نام‌های زیر را ۳۱۳ بار تکرار کنید: (الله الحی القیوم العلی العظیم)

دعا برای رفع مشکلات ازدواج

امام علی (ع) فرمودند: هر کس که قصد ازدواج دارد، ابتدا باید دو رکعت نماز به جا آورد و در هر رکعت سوره فاتحه و سوره یاسین را تلاوت کند. پس از پایان نماز، پس از شکرگزاری و ستایش خداوند، چنین بگوید:

اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی زَوْجَهً صَالِحَهً وَدُوداً وَلُوداً شَکُوراً قَنُوعاً غَیُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَکَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَکَرْتُ اللَّهَ تَعَالَی أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِیتُ ذَکَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَیْهَا سُرَّتْ وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِی وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَیْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِی وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَیْهَا أَرْضَتْنِی یَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ هَبْ لِی ذَلِکَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُکَ وَ لَا أَجِدُ إِلَّا مَا قَسَمْتَ لِی

فَمَنْ فَعَلَ ذَلِکَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مَا سَأَلَ ثُمَّ إِذَا زُفَّتْ إِلَیْهِ وَ دَخَلَتْ عَلَیْهِ فَلْیُصَلِّ رَکْعَتَیْنِ ثُمَّ لْیَمْسَحْ یَدَهُ عَلَی نَاصِیَتِهَا وَ لْیَقُلِ:اللَّهُمَّ بَارِکْ لِی فِی أَهْلِی وَ بَارِکْ لَهَا فِیَّ وَ مَا جَمَعْتَ بَیْنَنَا فَاجْمَعْ بَیْنَنَا فِی خَیْرٍ وَ یُمْنٍ وَ بَرَکَهٍ وَ إِنْ جَعَلْتَهَا فُرْقَهً فَاجْعَلْهَا فُرْقَهً إِلَی خَیْر
دعا برای رفع مشکل دادگاهی

هرگاه فردی بی‌گناه به دادگاه فراخوانده شود و نتواند شواهد کافی برای اثبات بی‌گناهی خود ارائه دهد یا در پی ظلمی که به او روا داشته شده، به شکایت پرداخته باشد و از شکست در این مسیر هراسان باشد، می‌تواند از تجربه‌های گذشته بهره‌برداری کند.این شخص می‌تواند از روز یکشنبه به مدت هفت روز متوالی، هر روز بین نماز مغرب و عشاء دو رکعت نماز حاجت بخواند و ثواب آن را به حضرت عباس و چهارده معصوم اهدا کند. پس از این نماز، ۱۱۰ مرتبه صلوات بفرستد و سپس با حالتی از تضرع، دستان خود را به سمت آسمان بلند کند و ۱۳۰۲ بار بگوید: «یا مَوْضِعُ کُلِّ شَکْوَی». در پایان، ۱۴ مرتبه دیگر صلوات بفرستد و سپس درخواست خود را بیان کند.

نکات مهم:

در حین ذکر گفتن نباید صحبت کنید یا به اطراف توجه کنید.

پس از اتمام هر روز از ختم، مقداری پول به عنوان صدقه کنار بگذارید و در روز هشتم، مجموع این مبالغ را به یک نیازمند اهدا کنید.

این ختم باید با ایمان و باور کامل انجام شود. به این معنا که کسی که این عمل را انجام می‌دهد، باید از تمام بندگان خدا قطع امید کند و تمامی امور را به خداوند بسپارد.

دعا برای رفع مشکلات مادی

حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی، یکی از مراجع تقلید، به بیان آدابی که بعد از نمازهای واجب انجام می‌دهد و به آن پایبند است، می‌پردازد. این آداب به شرح زیر است:

۱- خواندن آیه الکرسی تا عبارت «و هو العلی العظیم».

۲- تلاوت تسبیحات حضرت فاطمه زهرا (س).

۳- سه بار خواندن سوره توحید.

۴- سه مرتبه صلوات و سپس سه بار ذکر: «و من یتّق‌الله یعجل له مخرجاً و یرزقه من حیث لا یحتسب و من یتوکّل علی‌الله فهو حسبه إنّ‌الله بالغ أمره قد جعل‌الله لکلّ شیء قدراً».

۵- سی بار تسبیحات اربعه، چرا که گفتن این تسبیحات پس از هر نماز واجب، به‌ویژه برای مسافرانی که نمازشان قصر است، مستحب است. همچنین دعای سلامتی حضرت ولی‌عصر (عج) را نیز فراموش نمی‌کند.

۷- در سجده، چهارده بار عبارت «یا واسع یا وهّاب» را یک‌نفس می‌خواند و اگر نفسش کافی نباشد، چهارده بار فقط «یا وهّاب» را می‌گوید.

در مورد روایت این آداب اطلاعی ندارم، اما آقای سید ابوالحسن مرتضوی، یکی از علما و دعاخوانان تهران، این موارد را برای حل مشکلات مادی و مشابه آن توصیه کرده بود.

دعای سریع الاجابه بعد از نماز

هر فردی که این دعا را پس از انجام نماز به‌طور کامل بی‌حرکت و بدون گفتگو بخواند، هر آرزویی که داشته باشد، برآورده خواهد شد.

«اَستَغفِرُ اللهُ الذی لا اله الا هوَ الحَیُّ القَیُّوم الرَّحمنُ الرحیم ذوالجلالِ و الاِکرام وَ اَتوبُ اِلیه و اَسئَلُهُ اَن یُصَلِیَ عَلی محمد و ال محمد و اَن یَتوبَ عَلَیَ توبَهَ عَبدٍ ذلیلٍ خاضعٍ خاشعٍ فقیرٍ مسکینٍ مستکینٍ لایَملِکُ لِنَفسِهِ نَفعاً و لاضَراً و لا مَوتاً و لا حیوهً و لانُشورا»

ختم آیت الکرسی

از جمله راه‌های مؤثر و دعاهایی که برای حل مشکلات به کار می‌رود، ختم آیت الکرسی است. این ختم باید به تعداد حروف آیت الکرسی، که برابر با ۲۹۰ است، خوانده شود تا درهای موفقیت گشوده و مسیر خوشبختی فراهم شود. همچنین، تکرار آیت الکرسی به تعداد نام علی، یعنی ۱۱۰ بار در زیر آسمان نیز دارای اثرات مشابهی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *